Започна процесът срещу Понта

3129
Започна процесът срещу Понта
Снимка: Getty Images

Съдебният процес срещу румънския премиер Виктор Понта започна. Лидерът на социалдемократите е обвинен в корупция, като той отрича да е виновен.

Румънската агенция за борба с корупцията обяви повдигането на обвинения в четвъртък като съобщи също, че някои от активите на Понта са замразени като тяхното освобождаване ще зависи от резултата на делото, съобщава Нова тв.

Делото срещу Понта започва в понеделник

Делото срещу румънския министър-председател Виктор Понта по обвинения в корупция, укриване на данъци, пране на пари, конфликт на интер...

Обвиненията датират от периода 2007-2011 г., когато премиерът е работил като адвокат. Разследването предизвика много призиви за оставката на Понта, но до сега той отхвърля тази възможност. В неделя той обяви, че се оттегля като лидер на партията си докато тече разследването срещу него.

Прокурорите обвиняват Понта в получаването на подкуп, равен на 55 000 евро от своя приближен политик и член на парламента Дан Сова, който е обвинен в злоупотреба с власт, но няма да се изправи пред съда заради имунитета си. Сова до сега е бил назначаван от Понта за министър три пъти, преди да подаде оставка през 2014 година.

 

 

Румънската прокуратура обвини Понта в измами и пране на пари

Специализираната прокуратура за борба с корупцията в четвъртък обвини румънския министър-председател Виктор Понта в измами и пране на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа