Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски пред Г-7: Разчитаме на навременна военна помощ

24 февруари 2024, 19:50 часа • 2165 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски каза на лидерите на Г-7, че Украйна разчита на тях да предоставят навременна военна помощ, за да се противопостави на руските атаки.

Говорейки пред срещата на Г-7, свикана специално за втората годишнина от нашествието на Русия, Зеленски каза: „Вие много добре знаете всичко, от което се нуждаем, за да запазим нашето небе защитено, да укрепим нашите военни на сушата, и вие знаете всичко, от което се нуждаем, за да поддържаме и продължим успеха си в морето. И вие отлично знаете, че всичко това ни трябва навреме и ние разчитаме на вас“.

В Киев се провежда среща на Г-7 чрез видеоформат, водена от италианската премиерка Джорджа Мелони, чиято страна е председател на групата тази година. Самата Джорджа Мелони пристигна за срещата в Киев с влак от Полша, в украинската столица пристигнаха също и лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, белгийският и канадският премиери Александер Де Кро и Джъстин Трюдо. Останалите лидери на Г-7 участваха виртуално в срещата.

ОЩЕ: Оттук започна "Киев за 3 дни": Зеленски и западните партньори отбелязаха годишнината на летище Гостомел (СНИМКИ) 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес