X
 
 

Знойни хубавици вече няма да рекламират Ибиса

1024 0
photo of Знойни хубавици вече няма да рекламират Ибиса
Снимка: iStock/Guliver
Съвсем до скоро най-голямата реклама за испанския остров Ибиса, сочен за топ купонджийска дестинация в Европа, бяха знойни хубавици във вихъра на купона. Това вече няма да е така, след като феминистки успяха да се преборят за съкращаването на тези реклами, съобщи Tellerreport.

Както отбелязват представителките на феминистките организации, влизащи във втората по брой активни членове партия в страната – ПОДЕМОС – нощният живот на острова в даден момент е "достигнал до точка без връщане" и чрез такива реклами се създава изкривен образ на жените, които се отдават на удоволствията в райското кътче.

Огнян Минчев: Европа не е консуматорско обединение, а Отечество с традиции

Политологът Огнян Минчев посвети дълъг пост на проблема за Европа и елитаризмът на десните, които са традиционно представят европейскат...

По думите на феминистките ситуацията започнала да се променя след четвъртия международен конгрес на нощните развлечения, който се проведе в Ибиса преди година, предаде БГНЕС. По време на форума представители на администрацията на острова отбелязали сексисткия характер на рекламите на много от нощните заведения, както и по сайтовете на туроператорите. Според тях това не само унижава жените, но и се превръща в една от причините за сексуална агресия.

Призивите за промяна на ситуацията повлияха на нощните клубове в Ибиса и последната реклама, свързана със секситска реклама, беше регистрирана през юли 2017 г. Феминистките изразиха "удовлетворение" от промяната на тенденцията, но добавиха, че ще продължат борбата си срещу сексизма до неговото пълно изкореняване от облика на острова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...