Гимнастичката Стиляна Николова: Искам да участвам на Олимпиада (ВИДЕО)

42855
Снимки: Стиляна Николова / Facebook

Стиляна Николова спечели златен медал на лента при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев и сребро на топка, като стана първата европейска шампионка за България от 25 години насам.

"Европейското в Украйна беше уникално, организацията беше страхотна, конкуренцията беше много силна, нищо че Русия не участваха, другите държави бяха много силни и подготвени, както и ние. Бяхме там 5 дни и беше много вълнуващо. Определено не отидох с нагласата за победа, отидох с нагласата да си изиграя композициите и се опитах да направя всичко възможно да ги покажа така както са", сподели Стиляна.

Трогателно: Малките ни шампионки посветиха медалите си на лекарите (ВИДЕО)

България спечели пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на eвропейското първе...

"Занимавам се с художествена гимнастика вече от 11 години, от малка винаги съм била борбена и съм искала да съм най-добрата, да съм номер 1 и сега това е сбъдната мечта. Тази победа, нашите медали сме ги посветили на всички лекари в България и медицински лица, които помагат на хората, тъй като много хора от нашата федерация вече са преболедували този вирус и той е много коварен. Даже аз и моята съотборничка Ева Брезалиева сме го преболедували и знаем какво е. Искаме да благодарим на всички лекари и медицински лица, защото те рискуват своя живот, за да помогнат на другите хора."

"Аз не го изкарах тежко, като обикновен грип беше. Но разбира се повлия, защото 2 седмици са си 2 седмици, при нас и 2 дни влияят, обаче успяхме бързо да се върнем в кондиция", призна новата ни надежда в художествената гимнастика.

"Състезания скоро нямам, сега се готвя за категория жени, тъй като това ми беше последното състезание като девойка и сега само трябва да си завоювам място в отбора. Аз съм много трудолюбива и много обичам да работя в залата, също така на килима съм много артистична и според мен това ме отличава от другите."

Специална изненада зарадва европейската ни шампионка (ВИДЕО)

Европейската шампионка при девойките на лента Стиляна Николова получи невероятна изненада. Нейният брат Денис и изпрати огромен букет о...

"Много се зарадвах, когато станах първа, винаги съм искала да чуя българския химн, особено в моя чест и сълзите излязоха ей така, емоциите излязоха от мен, беше уникално, много се радвах. Много обичам България."

"Гледам да не споделям мечтите си, за да се сбъднат. Но много бих искала да участвам на олимпиада и да вляза в актьорско училище. Това ми е мечта от малка, не мога да гарантирам, че така ще се случи, но много бих искала."

Вижте едно откровено интервю на 15-годишната Стиляна извън залата за художествена гимнастика - един разговор за живота, спорта и мечтите.

Българка грабна европейска титла по художествена гимнастика и заплака от радост (ВИДЕО)

България спечели пълен комплект медали на финалите на отделните уреди при девойките на Европейското първенство по художествена гимнасти...

На кого се обади първо след състезанието? Защо видяхме сълзи в очите ѝ по време на българския химн? Кой я изненада с букет бели рози и как си представя бъдещето? Отговорите, вижте в разказа на грацията.

Автор: Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИЦА:

Какво чете актрисата Деляна Хаджиянкова?

Какво чете актьорът от "Ол Инклузив" Петър Калчев?

Хората все повече търсят лично преживяване: Мартин Радулов от Matti Еvents & Fine Food (ВИДЕО)

Ще поевтинеят ли имотите в България? Говори главният изпълнителен директор на Банка ДСК (ВИДЕО)

Какво чете актьорът Пламен Великов?

Актьорът Даниел Пеев - Дънди: Истинската награда е живият контакт с публиката

Какво чете актрисата Анджелика Джамбазова?

Боряна Братоева: Винаги много съм искала да мога да свиря на музикален инструмент

Актьорът Николай Върбанов: Отбиването на номер ме изкарва извън нерви

Иво Аръков: Всеки трябва да изиграе своята роля

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...