Търгуваме без такси и комисиони на БФБ на 15 юни

2153
Търгуваме без такси и комисиони на БФБ на 15 юни
Снимка: БГНЕС

Всички индивидуални инвеститори ще имат възможността да търгуват с акции на Българска фондова борса съвсем безплатно за поредна година в рамките на инициативата "Ден за акции". През 2022 година, инициативата ще се проведе на 15 юни. Организатори са Българска фондова борса и Централен депозитар, като това ще бъде осмото издание на "Ден за акции".

В рамките на инициативата, индивидуалните инвеститори ще могат да търгуват без такси с акции на всички пазари оперирани от БФБ, включително и на пазара за растеж beam. „Денят за акции“ има за цел да стимулира активното участие на физически лица инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България.

БФБ стартира търговия с крипто инструменти, които следят цената на биткойн

За първи път у нас инвеститорите в криптовалути имат достъп до алтернатива, която предлага търговия на регулиран пазар. Българска фондо...

„Броят на индивидуалните инвеститори расте, което означава, че инициативата освен, че е традиционна има своето важно значение в търговския календар на Борсата. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат реализирани 5 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

„На 15 юни индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го направят напълно безплатно. Предвид интересът да се защитят спестяванията от нарастващата инфлация, ще се радваме да имаме по-голяма активност, както и да насочим вниманието на хората към възможностите за реализиране на доходност чрез капиталовия ни пазар.“, допълни Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Акциите на производителите на ваксини BioNTech и Moderna вече се търгуват на БФБ

Акциите на още 100 топ световни компании се търгуват от днес (9.12.2021 г.) на пазар BSE International на Българска фондова борса. Инве...

Повече информация за „Деня за акции“ може да бъде намерена на: www.bse-sofia.bg/bg/equity-day

Още: БФБ записа една от най-успешните години в историята си

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФИНАНСИ:

По-богат си, плащаш повече: На Путин сегашният данък не му стига за война

Пощенска банка е първата с кампания за премахване таксата за вноска на суми в лева по сметките си за граждани във връзка с приемането на еврото

България е единствената в ЕС със заплати от под 10 евро на час

Председателят на НСИ пред депутатите: Данните за инфлацията не се манипулират

Ипотечните кредити растат с двуцифрен процент

Чобанов: Непосредственото предизвикателство е инфлацията

Евростат: Българите са с най-ниска покупателна способност в ЕС

Как ще закръгляваме левовете: Публикуваха законопроекта за еврото

Икономисти: Политическата нестабилност ще отложи приемането на еврото

Кой е виновен за неравноправните клаузи в договорите за бързи кредити?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Финанси