ЦСКА на Георги Миланов е шампион на Русия!

8572
ЦСКА на Георги Миланов е шампион на Русия!
Снимка: Getty Images/Guliver

ЦСКА (Москва) стана шампион на Русия за 12-и път в своята история. Тимът на българина Георги Миланов победи Локомотив (Москва) с 1:0 и грабна трофея с 64 т. и пункт повече от втория Зенит. Шампионският гол вкара сърбинът Зоран Тошич в 46-ата минута. Нашият Георги Миланов не игра поради наказание.

Пред препълнения "Арена Химки" напрежението си каза думата и през първото полувреме сериозни положения липсваха. Локомотив се бореше за класиране в Шампионската лига, а при добро стечение на мача Кубан - Зенит, "железничарите" имаша шанс и за титла при победа.

ЦСКА нанесе своя удар в началото на второто полувреме. Зоран Тошич се възползва от лош пас на Ведран Чорлука и след като спечели терен с мощен удар прати топката зад Гилерме - 1:0.

Двата отбора си размениха по няколко опасности до края на мача, като в последните минути Локомотив уцели гредата и можеше да даде друг развой на битката за титлата.

ЦСКА все пак удържа победата и ще играе в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Сезонът завърши по изключителен начин за ЦСКА - с 10 поредни победи. В средата на надпреварата московчани изоставаха с 10 точки от лидерите и никой не вярваше, че могат да триумфират. Своя принос за успеха има и Георги Миланов, който отбеляза единствения гол в директния мач ЦСКА - Зенит 1:0.

Втори в крайното класиране остава Зенит, след победа като гост над Кубан с 4:1. Ивелин Попов игра цял мач за Кубан, а Станислав Манолев се появи в игра в 54-ата минута. Зенит ще играе квалификации за влизане в групите на Шампионската лига.

За Лига Европа се класират Локомотив (Москва), Динамо (Москва), Краснодар и носителят на Купата Ростов. От елита изпадат директно Анжи и Волга, а Криля Советов и Томск ще играят баражи с отбори от втора дивизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят