Деко ще съди Антидопинговата агенция

5379
Деко ще съди Антидопинговата агенция

Бившият португалски национал Деко възнамерява да съди Световната антидопингова агенция (WADA) и бразилската лаборатория Ladetec, заради които беше погрешно обвинен в употреба на допинг.

Пробата, взета от футболиста на 30 март 2013 г., когато Деко играеше за Флуминензе, показа наличието на забраненото вещество фуроземид. През септември Върховният спортен съд на Бразилия го дисквалифицира за една година. След повторен анализ на урината на футболиста ФИФА информира Спортния арбитражен съд, че в пробата не са открити следи от забранени вещества, след което санкцията му беше отменена.

Роналдо: Един ден ще съм редом до Пеле и Марадона

Нападателят на Реал (Мадрид) и Португалия Кристиано Роналдо изрази надеждата си, че един ден името му ще стои редом до това на двамата ...

"Ще говоря със своите адвокати и ще решим какво ще правим. Ако е допусната грешка, WADA и Ladetec са отговорни за нея", заяви Деко. Той спечели шампионатите на Португалия, Испания и Англия с отборите на Порто, Барселона и Челси. В актива си има също две победи в Шампионската лига - през 2004 г. с Порто и 2006 г. с Барса. През 2004 г. Деко спечели сребърен медал с Португалия на Европейското първенство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят