Динамо шокира Зенит кръг преди края, фенове не издържаха и прекратиха мача

9027
Динамо шокира Зенит кръг преди края, фенове не издържаха и прекратиха мача
Снимка: Getty Images / Guliver

Драматичен развой в края на сезона на руската Премиер лига. Лидерът в класирането Зенит шокиращо бе разгромен от Динамо (Москва) с 2:4 при това на своя "Петровски". Двубоят обаче не се доигра, след като в 87-ата минута бесните фенове на Зенит го прекратиха. Един от тях дори удари футболиста на гостите Владимир Гранат.

Мачът бе от предпоследния кръг на първенството. По този начин московчани направиха огромна услуга на съгражданите си от Локомотив и ЦСКА, които при победи днес ще изпреварят Зенит. Драмата е пълна тъй като ЦСКА и Локомотив се срещат в директен сблъсък в последния кръг.

Зенит влизаше в мача като фаворит след шест победи и едно равенство в първите седем мача на новия треньор Андре Вияш-Боаш.

А всичко започна отлично за Зенит в мача. В 6-ата минута Аксел Витсел намери Рондон в наказателното поле, колумбиецът стреля, вратарят на гостите спаси, но Дани довкара топката за 1:0 и кеф на пълния "Петровски".

В 35-ата минута дойде първият леден душ за феновете. Центриране отляво стигна до Артур Юсупов, който с изстрел от границата на наказателното поле остави безпомощен вратаря на Зенит Юри Лодигин.

Това бе само началото на сензационния обрат на Динамо, който вече се класира за Лига Европа и нямаше за какво да се бори.

В 56-ата минута Леандро Фернандес засече топката с глава след корнер - 2:1 за Динамо.

Зенит се хвърли в търсене на изравнителен гол, но вместо това получи трети в своята врата. В 64-ата минута Алексей йонов центрира отдясно и Кристиан Нобоа с ефектен плонж разстреля Лодигин за 3:1.

Драмата на Зенит стана пълна, когато в 71-вата минута Кевин Курани вкара четвърти гол за гостите.

Кержаков все пак върна един гол в 84-ата, но времето до края бе твърде малко.

Това осъзнаха и феновете на Зенит, които нахлуха на терена и предизвикаха прекъсването на мача в 87-ата минута. Все още не е ясно какви ще са последствията от този акт, като по всяка вероятност мачът няма да се доиграе, а Зенит ще бъде наказан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com