Испания надви Хърватия след голово шоу в Копенхаген

1749
Испания надви Хърватия след голово шоу в Копенхаген
Снимка: Getty Images

Отборът на Испания се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, след като победи Хърватия с 5:3 след продължения. В редовното време двубоят завърши 3:3.

На стадион "Паркен" в датската столица Коренхаген трикратните европейски шампиони показаха характер и класа, за да се възстановят от шокиращ автогол през първото полувреме и късен обрат на "ватрените", за да стигнат до крайния успех след продължения.

Швеция и Испания се класираха за осминафиналите на Евро 2020

Швеция надделя драматично над Полша с 3:2 в последен двубой от група Е на Европейското първенство по футбол. Така скандинавците завърши...

Възпитаниците на Луис Енрике доминираха от самото начало и в 18-та минута имаха претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Домагой Вида, но съдията Джунеит Чакър даде знак играта да продължи. Само две минути по-късно хърватите поведоха в резултата след нелеп автогол на Педри, който върна топката от центъра на терена към вратаря на Испания Унай Симон, който не успя да си спре топката и тя влезе във вратата. Испанците успяха да се отърсят от шока и изравниха в 38-та минута, когато Пабло Сарабия се разписа от добавка след удар на Хосе Гая, който бе отразен от Доминик Ливакович.

След почивката Испания продължи да е по-добрият отбор стигна до пълен обрат в 57-та минута, когато Сесар Аспиликуета вкара с глава от близко разстояние след добро центриране на Феран Торес. В 77-та минута самият Феран Торес покачи на 3:1 след добро подаване на Пау Торес и слаба намеса на Йшко Гвардиол, като към този момент Испания изглеждаше сигурен четвъртфиналист, но Хърватия не се предаде. Резервата Мислав Орсич върна един гол за "ватрените" в 85-та минута след добър пробив на капитана Лука Модрич отдясно и последвало меле в малкото наказателно поле на Испания. Финалистите от Мондиал 2018 се хвърлиха във финален щурм, който даде резултат в 92-та минута, когато друга резерва - Марио Пашалич - изравни с глава след центриране отляво на Орсич.

По този начин двубоят влезе в продължения, като в самото им начало Хърватия имаше отличен шанс да стигне до пълен обрат, но ударът на Орсич от непосредствена близост бе отразен от защитник на испанците. В 100-та минута Даниел Олмо намери Алваро Мората в наказателното поле на съперника и нападателят преодоля Ливакович със страхотен изстрел от воле. Само след три минути Ла Фурия Роха нанесе решаващия си удар чрез Микел Оярсабал, който бе изведен добро от Олмо и не сбърка от близко разстояние. Този път хърватите нямаха сили да отговорят и Испания спечели с 5:3, за да се класира за четвъртфиналите на Евро 2020, където ще срещне Франция или Швейцария.

Още новини от Евро 2020 ще намерите на Sportlive.bg.

Белгия изхвърли европейския шампион Португалия от Евро 2020

Европа ще има нов шампион по футбол, след като настоящият Португалия напусна борбата в 1/8-финалите. „Мореплавателите“ прет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Сър Алекс след спечелена купа: Ние сме най-големите късметлии, това е позор! (ВИДЕО)

Рой Кийн попиля Ман Юнайтед: Този отбор няма лидери и хора с характер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят