Лафчис: Блатер доведе ФИФА до върха на корупцията, но ще бъде преизбран

7500
Лафчис: Блатер доведе ФИФА до върха на корупцията, но ще бъде преизбран
Снимка: БГНЕС

Корупция за милиони – включително съмнения, че избора на Русия за домакин на световното първенство през 2018 година и на Катар през 2022 година. За домакинството през 2018 година най-голям претендент, освен Русия, беше Великобритания, а за 2022 година - Австралия, също и САЩ.

Вчера, 27 май, в Цюрих бяха арестувани куп високопоставени служители на ФИФА, включително президентът на КОНКАКАФ Джефри Уеб, както и уругваецът Еугенио Фигерадо – член на Изпълкома и доскорошен президент на КОНМЕБОЛ. Уеб обаче даде интервю, като каза, че сам е отишъл да се предаде в Тринидад и Тобаго. Смешно е – не съм свързан с ФИФА от четири години. Всичко става два дни преди да се преизбира президент на ФИФА – не е ли ясно, какво става? Смешно ми е, че Сеп Блатер не е сред арестуваните, каза Уеб.

Грандиозен корупционен скандал разтърси ФИФА

Грандиозен корупционен скандал разтърси световния футбол. Главният прокурор на САЩ Лорета Линч, която е главно действащо лице на атакат...

Арестите станаха факт два дни преди избора на нов президент на ФИФА. Досегашният – Сеп Блатер, също е разследван от ФБР.

Изборът на Катар беше поставен под съмнение, главно заради жестоките жеги. Но смятам, че богата държава като Катар може да се подготви, коментира пред Нова телевизия бившият президент на „Левски” Томас Лафчис. Лафчис смята, че Великобритания и САЩ искат да се борят срещу Блатер и заяви, че „никой не се съмнява, че корупцията във ФИФА е огромна”. Само в Азия от черно тото са спечелени над 4 млрд. долара, каза Лафчис. Всички мачове са под съмнение – дори финалът Германия – Аржентина. Истината е, че Блатер доведе ФИФА до върха на корупцията, но и я направи една от най-мощните организации на планетата, каза Лафчис. Но същото е и в УЕФА, и в Азия, подчерта той.

Според бившия „син” президент много трудно ще има доказване на корупция. Може да стане само с признания – например Уеб сигурно знае някои неща, той отдавна е против него. Но на мен това ми прилича на поръчка срещу Блатер, защото има голяма подкрепа за него, смята Лафчис. УЕФА сега иска отлагане на конгреса за избор на нов президент на ФИФА, добави той.

За Лафчис е много странно съд от Ню Джърси да иска арест на хора, които не са граждани на САЩ. Не може който и да е съд да иска да командва света. А процедурата по екстрадация от Швейцария ще е много дълга, заяви Лафчис. Той смята, че Блатер ще бъде преизбран.

Арест на високопоставени служители на ФИФА за корупция

Рано тази сутрин швейцарската полиция е арестувала високопоставени служители на ФИФА, съобщи New York Times. Задържаните ще бъдат екстр...

По отношение на футболната корупция ние сме една последна брънка, подчерта бившият президент на „Левски”. Държавата не иска да се занимава с футбола ни. Христо Стоичков изнесе скандални неща, но какво се случи – нищо, каза Лафчис. И е сигурен, че незаконните залози за футбол няма как да бъдат преборени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят