Левандовски се брани от ултраси на Дортмунд - ударил фен

10295
Левандовски се брани от ултраси на Дортмунд - ударил фен

След като стана ясно, че Роберт Левандовски преминава в "Байерн Мюнхен" през лятото, феновете на "Борусия Дортмунд" откровено го намаразиха. Малко след решението на поляка, което бе оповестено в края на миналата година започнаха и заплахи срещу него от страна на привърженици на отбора от Дортмунд. Имаше информации в медиите, че Левандовски си е наел и охрана. Проблемът е, че той реши да доиграе сезона в "Дортмунд" като заяви, че ще даде цялото си сърце преди да напусне, но това не направи впечатление на феновете.

Принципно "баварците" и "дортмундци" са врагове на футболното игрище и решението на Левандовски се прие като предателство.

Левандовски нае охрана, защото е заплашван заради Байерн

Полякът има нужда от охрана, заради постоянните заплахи, които получава от привържениците на "Борусия Дортмунд". Това се случва, защото...

В смисъла на всичко това "Билд" информира, че полякът хвърлил един бой на привърженик на "Дортмунд", който го причаквал. 

Инцидентът се разиграл пред дома на Левандовски. Докато се качвал в автомобила си той бил обиждан от група фенове, а един от тях му показал среден пръст. Футболистът не издържал на провокацията и ударил в челото един от тях. По-късно въпросният младеж, който се оказва, че бил на 17 години подал жалба в полицията за побой, информира БТВ.

Самият Левандовски използва профила си в една от социалните мрежи, за да изясни ситуацията.

"Днешният инцидент пред дома ми ме принуждава да реагирам, в противен случай медиите ще съчинят поредната "сензация". Няма да чета морал на един 17-годишен смелчак, но и няма да му позволя да обижда мен и семейството ми. Искам да подчертая, че не съм използвал сила, въпреки че тези лица откровено нарушиха правото ми на личен живот. Надявам се това да остане изолиран случай и да мога да се концентрирам изцяло върху представянето си с фланелката на Борусия", написа полският национал.

Ройс: Убедени сме, че можем да завоюваме втората позиция

Нападателят на „Борусия Дортмунд“ е убеден, че отборът му може да се изкачи в класирането и да догони втория – &bdquo...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят