Луди обрати в ШЛ (Видео)

5006
Луди обрати в ШЛ (Видео)

Луди обрати и много емоции белязаха вечерта в Шампионската лига.

Грандовете Барселона и Манчестър Юнайтед трепериха до последно, но все пак взеха своето като домакини.

В Испания

Барса се измъчи с коравия тим на Селтик, който бе само на секунди от постигането на един от най-престижните се резултати в последните години, но гол на Жорди Алба в 94-та минута донесе успеха на каталунците с 2:1 на "Ноу Камп".

Барса и ЕК отказват от цигарите

Европейската комисия (ЕК) и ФК Барселона обявиха изключително партньорство. „Quit Smoking with Barça“ (Откажете цига...

Възпитаниците на Нийл Ленън шокираха всички, след като поведоха в резултата 18-та минута чрез Георгиос Самарас. Гръцкият национал се разписа с глава след центриране на Мългрю. Домакините успяха да изравнят точно преди почивката, когато Андрес Иниеста преодоля вратаря на Селтик Форстър с прецизен изстрел. През второто полувреме шотландският тим се защитаваше умело и бе изключително близо до постигането на страхотен резултат, но каталунците все пак стигнаха до победата в последната минута на продължението, когато Жорди Алба се разписа след центриране на Алексис Санчес.

В другия мач от групата Спартак Москва победи Бенфика с 2:1 и записа първия си успех в Шампионската лига през този сезон. Барселона е водач в група G с актив от 9 точки, Селтик е на второ място с 4, Спартак Москва има 3, а Бенфика е на последното място със само една точка.

В Англия

Два гола на Хавиер Ернандес помогнаха на Манчестър Юнайтед да навакса изоставане от 0:2, за да стигне до победа с 3:2 при домакинството си на Брага.

Гостите от Португалия шокираха зрителите на "Олд Трафорд" още във втората минута, когато капитанът на тима Алан бе изпуснат от Бютнер и се разписа с глава. В 20-та минута преднината на Брага вече бе 2:0, след като отново Алан вкара след страхотна асистенция на Едер. Възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън обаче отговориха бързо и само след пет минути намалиха изоставането си чрез гол на Чичарито. 10 минути по-късно комбинацията между двамата се повтори, но голът бе неправилно отменен, заради засада.

През втората част "червеите дяволи" натиснаха своя съперник и това даде резултат в 62-та минута, когато Джони Еванс отбеляза първото си попадение в европейските клубни турнири. 15 минути преди края Ернандес ознаменува силната си игра с втори гол, като този път решаващото подаване дойде от Клевърли. 

В другия мач от групата отборът на Галатасарай записа втори пореден разочароващ резултат у дома, след като стигна само до равенство 1:1 с румънския Клуж. Гостите поведоха в 19-та минута след автогол на Нонкьо, а турският тим успя да стигне до равенството чак в 77-та минута чрез Йълмъз. Манчестър Юнайтед води убедително в групата с 9 точки през Клуж (4), Брага (3) и Галатасарай (1).

Във Франция 

Томас Мюлер отбеляза попадението, с което отборът на Байерн Мюнхен стигна до минимален успех при гостуването си на Лил.

Капитанът на Барса с ужасяващо счупване на ръката (Снимка и Видео)

Барселона постигна пирова победа с 2:0 при гостуването си на португалския Бенфика, след като капитанът Карлес Пуйол счупи по брутален...

Баварците допуснаха поражение от БАТЕ Борисов в предишния си мач от турнира и задължително трябваше да стигна до успеха в тази среща. В 20-та минута Филип Лам бе съборен в наказателното поле от бранител на Лил и Мюлер реализира отсъдената дузпа, като по този начин донесе победата на Байерн. В другия мач от тази група Валенсия разби БАТЕ в Беларус с 3:0, като с хеттрик за "прилепите" се отличи испанският национал Роберто Солдадо. След три мача Валенсия, БАТЕ и Байерн имат по шест точки в актива си, докато отборът на Лил на практика загуби шансове за класиране, след като все още не е спечелил точка.

В Украйна

Шахтьор Донецк продължи солидното си представяне в Шампионската лига през този сезон, след като победи Челси с 2:1 у дома и оглави еднолично група Е.

Двата тима деляха първото място до вчера с актив от четири точки, възпитаниците на Мирча Луческу показаха, че изобщо не се притесняват от факт, че излизат срещу действащия носител на трофея. Още в третата минута Теишейра изведе домакините напред, след като стигна най-бързо до една отбита топка. Малко след почивката феновете на "Донбас Арена" отново празнуваха, благодарение на Фернандиньо, който отбеляза втори гол след асистенция на Адриано. Силите на гостите стигнаха за почетно попадение в 88-та минута, дело на Оскар.

В другия мач от групата италианският шампион Ювентус бе много близо до загубата при гостуването си на Нордселанд. Бекман изведе напред датския тим с перфектно изпълнение на пряк свободен удар в 50-та минута, а чак в 80-та минута Мирко Вучинич успя да възстанови равенството. Шахтьор е първи в група Е със 7 точки, следват Челси (4), Ювентус (3) и Нордселанд (1).

РЕАЛдо пак гази

Роналдо демонстрира за пореден път, че е човекът-отбор в Реал Мадрид. Намиращият се във върхова форма португалец наниза хетрик за разгр...

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com