Обрат и гол в последните секунди изпрати Белгия на четвъртфиналите в Русия

2399
Обрат и гол в последните секунди изпрати Белгия на четвъртфиналите в Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Белгия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като постигна забележителен обрат срещу Япония. Отборът губеше с 0:2 от Япония, но спечели с 3:2.

Триумфът дойде след впечатляващата контраатака в 94-ата минута. 

В четвъртфиналите белгийците ще срещнат Бразилия. Петкратните световни шампиони изиграха силен мач и победиха с 2:0 Мексико.

Това бе и първият двубой от 1970 година насам, в който един отбор успява да осъществи пълен обрат, след като губи с 0:2 в мач от елиминационната фаза на Мондиала.

Бразилия се разправи лесно с Мексико на Световното по футбол

Умно и уверено. По този начин Бразилия се класира за 1/4-финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия, след като стигна до ...

През първата част белгийците доминираха, но рядко достигаха до чисти голови положения пред противниковата врата. От своя страна „самураите“ разчитаха основно на солидното си представяне в защита и се задоволяваха с епизодични атаки към Куртоа.

След почивката обаче картината на Росто Арена коренно се промени. Само в рамките на четири минути азиатският тим успя да вкара два бързи гола, с което изпрати в нокдаун „червените дяволи“. Първо в 48-ата минута Генки Хурагучи откри резултата с много точен диагонален удар отдясно, с който матира Куртоа.

Високото темпо на игра продължи и в 52-ата минута Япония стигна до втори гол. Точен за „самураите“ бе Такаши Инуи, който с топовен изстрел от близо 25 метра направи Куртоа безпомощен за втори път. Така поредната сензация на Мондиала бе на път да стане реалност, но в следващите минути тимът на Белгия показа, че няма да се предаде без борба.

Още подробности за мача - четете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят