Порто хлъзна леко Наполи, Базел и Залцбург не се биха

11970
Порто хлъзна леко Наполи, Базел и Залцбург не се биха

Порто леко хлъзна Наполи на "До Драгао" в първия мач от 1/8-финалите в Лига Европа. Шампионът на Португалия спечели у дома само с 1:0 и му предстои доста тежък реванш в Неапол. Единственото попадение в мача вкара Джаксън Родригес в 57-ата минута. С този успех обаче "драконите" прекъснаха негативната си серия от седем поредни мача без успех в евротурнирите (4 равенства и 3 поражения). Порто нямаше победа в Лига Европа, откакто се наложи с 1:0 над Спортинг (Брага) на финала на турнира през сезон 2010/11.

През първото полувреме на "До Драгао" домакините имаха лек превес в играта, но така и не стигнаха до гол. След почивката португалците започнаха по-добре и в 57-ата минута Куарешма центрира от ъглов удар, а Джаксън Мартинес се разписа за 1:0. До края на мача гостите опитаха всичко по силите си да върнат гола и така да си осигурят предимство за реванша с попадение на чужд терен, но не съумяха да преодолеят Елтон.

Арсенал за малко не сътвори чудо в Мюнхен, Малага отстрани Порто

Германският гранд "Байерн Мюнхен" за малко не пропиля повече от комфортен аванс след като подходи много несериозно срещу английския "Ар...

Реваншът на "Сан Паоло" в Неапол е след седмица от 22,05 часа българско време.

Базел и Залцбург пък не успяха да си вкарат гол. В Швейцария местният шампион не можа да вземе домакински аванс преди реванша и двубоят завърши 0:0. А лидерът в австрийското първенство Ред Бул остана за първи път без гол от 15 месеца насам или от 61 официални срещи. Първото полувреме на „Санкт Якоб Парк” в Базел беше доста интензивно и само късметът помогна на двамата вратари да не допуснат поне по един гол. Пропуски за гостите направиха Щефан Илзанкер, Кевин Кампъл и Кристоф Лайтгеб, докато най-добрите възможности за домакините се откриха пред Джовани Сио и Валентин Щокер. След почивката гостите имаха инициативата, но така и не успяха да материализират превъзходството си, а нулевото равенство остана непроменено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят