Приятните изненади във Висшата лига

445
Приятните изненади във Висшата лига
Снимка: Getty Images

Почти една трета от новия сезон в английското първенство измина, но тепърва борбата за челните места във Висшата лига ще се ожесточава. И през настоящата кампания се наблюдават немалко изненади. Една от приятните е свързана с подобреното представяне на Астън Вила в лигата. През пролетта „виланите“ напълно заслужено си извоюваха и правото да участват в евротурнирите.

Но настоящият сезон носи нови надежди на Вила, чийто тим показва още по-добра игра. Бирмингамци продължават да „дишат“ във врата на големите фаворити в лигата. Мениджърът на тима Емери за пореден доказва, че може да се справя далеч по-успешно в клубове, които нямат финансовите възможности на Арсенал или ПСЖ например. Именно в двата отбора премина част от предишната кариера на испанеца, който не направи нещо значимо с тях, особено в евротурнирите.

Подобно на престоя му в Севиля и Виляреал, Емери прави чудеса с Вила и този сезон. Предвид възможностите на бирмингамци едва ли могат да се очакват чудеса от тях. Ала „виланите“ доказаха, че имат сили да се борят за място в евротурнирите и този сезон.

В същото време прави впечатление и добрата серия, постигната от Брайтън в началото на настоящата кампания. „Чайките“ отново впечатляват с представянето си, макар и през октомври да записаха някои разочароващи резултати. Мениджърът Де Дзерби се наслаждава на поредната си успешна година в Брайтън, с чийто тим участва и в евротурнирите тази есен.

„Чайките“ се състезават в третата по сила континентална надпревара, където имат доста добър шанс да се класират в елиминационните кръгове. За много хора е изненадващо, че именно Брайтън е тимът във Висшата лига, отбелязал най-много попадения от началото на кампанията.

Сред приятните изненади този сезон е и Тотнъм. Възпитаниците на мениджъра Постекоглу успяха дори да излязат начело във временното класиране в началото на октомври. Междувременно „шпорите“ са един от малкото тимове в елита, който няма загуба от старта на кампанията. Постекоглу се превърна в най-доброто ново попълнение за лондончани.

Неговата досегашна кариера не е толкова значима, като той е преминал през редица отбори от Европа, Азия и Австралия. Може би работата му в Селтик, където бе 2 сезона, накара ръководството на Тотнъм да го привлече като треньор. Тепърва Постекоглу и неговият отбор ще се превръщат във водещ фактор на Острова, въпреки липсата на техния вдъхновител през последните години – Кейн.

Направете своята печеливша прогноза, избирайки най-новия български букмейкър. В неговия сайт ще намерите отлични пазари и коефициенти, отредени за големите дербита от света на футбола. Всички промоционални оферти и онлайн казино игри са само на ръка разстояние, когато изберете да направите своята Меджик бет регистрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Краят на едно приключение: Мбапе обяви, че напуска ПСЖ (ВИДЕО)

36 дни до ЕВРО 2024: Група F – Роналдо, Португалия и 3 непредсказуеми състава

УЕФА наказва съдията, заклал Байерн срещу Реал

Милан е много близо до привличането на един от водещите треньори в Европа

Спорт по телевизията днес - 10 май 2024 г.

Олимпиакос подчини Астън Вила и в Гърция, за да се класира на финал (ВИДЕО)

Фортуна обича Леверкузен! Автогол и късна драма класираха "аспирините" на финал в Лига Европа (ВИДЕО)

Аталанта показа на Марсилия кой е по-добрият и се класира на финал в Лига Европа (ВИДЕО)

Роналдо и Ал Насър останаха на косъм от гаф, бивш играч на Интер е спасителят (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 9 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят