Рибери: Наградата на Роналдо не бе за спорта, а за политика

13089
Рибери: Наградата на Роналдо не бе за спорта, а за политика
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският национал и футболист на "Байерн Мюнхен" Франк Рибери за пореден път изрази мнението си, че Роналдо не е заслужил отличието. Французинът остана трети в класацията, след Лионел Меси, но въпреки че подчерта, че не съжалява за пропуснатото отличие, явно не е точно така.

Сега Рибери изрази разочарованието си от пропуснатата възможност и изтъкна, че я е заслужил най-малкото с представянето на клубния си тим.

Румениге: Роналдо не е по-добър от Рибери

Президентът на "Байерн Мюнхен" Карл-Хайнц Румениге уточни, че Кристиано Роналдо не е по-добър от Франк Рибери и клубът не би заменил фр...

"С "Байерн Мюнхен" аз спечелих всичко, което можеше да се спечели, а всъщност Роналдо не спечели нищо с "Реал Мадрид", споделя Рибери пред изданието AZ.

"Не съжалявам, че не спечелих наградата, но боли малко, защото мисля, че я заслужавах. Яд ме е повече от факта, че бе ясно, че Роналдо ще спечели, защото крайният срок за гласуване бе удължен с две седмици. Това не се е случвало преди и не бе въпрос на футбол, а на политика".

Рибери критикува и идеалният отбор на ФИФА, който бе обявен по време на церемонията в Цюрих и където има само трима футболисти от "Байерн Мюнхен" срещу четири от "Барселона".

"Има само трима мои съотборници там и това си е чиста лудост! Тук трябваше да бъдат още Мюлер, Швайнщайгер и Робен - та ние спечелихме пет титли през миналия сезон и написахме история! Освен това не мога да проумея защо се пропуска "Борусия Дортмунд" и питам къде са Левандовски и Гьотце?", завършва Франк Рибери, цитиран от goal.com.

За Рибери Златната топка не е била главна цел

Снощи се проведе церемониятa за Златна топка, където Франк Рибери остана на трето място, а най-престижното персонално футболно отличие ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят