Стоянов в идеалния отбор на Лига Европа

11862
Стоянов в идеалния отбор на Лига Европа
Снимка: Getty Imgaes/Guliver

Поредно признание за "Лудогорец" и стража на българския тим. След като „орлите“ се класираха за 1/16-финалите на Лига Европа и спечелиха безапелационно своята група в турнира, вчера стана ясно, че вратарят на шампионите, Владислав Стоянов, вероятно ще е в идеалния тим на груповата фаза. Това все още не е официално, тъй като от Нион би трябвало да обявят имената няколко часа след изиграването на последните мачове за тази година.

Присъствието на Стоянов ще означава, че той е избран за страж номер 1 на Лига Европа. Въпреки че там имат вратари като Уго Лорис и Брад Фридъл (Тотнъм), Федерико Маркети (Лацио), Висенте Гуайта (Валенсия), Нето (Фиорентина), Вето (Севиля). Постижението на национала ще е наистина невероятно, тъй като той е първият български футболист, попаднал в идеален отбор на евротурнирите заради изявите си с екипа на роден отбор.

Домусчиев: Нужно е още да се намалят отборите в А Група

От ръководството на "Лудогорец" поискаха промяна на А група. Това разкри един от собствениците на тима Георги Домусчиев, цитиран от foo...

Статистиката на Стоянов е наистина впечатляваща. Той е бил титуляр във всеки един от петте мача на "Лудогорец" в Лига Европа, в които е допуснал само едно попадение. Негов автор е Алексий Гай при гостуването на "Черноморец Одеса" в София. "Лудогорец" заедно с "Тотнъм" пък са единствените отбори в Лига Европа, които до момента са допуснали едва един гол в петте си мача. За най-добър вратар в турнира за миналия сезон е бил обявен стражът на „шпорите“ - Уго Лорис. Това означава, че Стоянов се явява наследник на капитана на френския национален отбор.

Останалите 10 футболисти в идеалния тим на груповата фаза, който е подреден в схема 4-3-3, вероятно ще са следните: Ник Вийргевер (АЗ Алкмаар), Гонсало Родригес (Фиорентина), Жорди Амат (Суонзи), Ян Вертонген (Тотнъм), Бибрас Натхо (Рубин Казан), Ханс Хенрик Андерсен (Есберг), Фабиан Камус (Генк), , Андрий Ярмоленко (Динамо Киев), Алан (Ред Бул Залцбург) и Олджан Адън (Трабзонспор), пише football24.bg, цитирайки "Меридиан мач".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com