В Германия: Балъков поема Щутгарт

8156
В Германия: Балъков поема Щутгарт
Снимка: БГНЕС

Треньорски тандем между две от легендите на Щутгарт може да поеме закъсалия жестоко в Бундеслигата германски клуб, твърди "Щутгартер цайтунг".

Красимир Балъков и Звонимир Солдо са вариант при уволнение на Томас Шнайдер. Под негово ръководство "швабите" записаха безпрецедентна серия от 8 поредни загуби в първенството и така установиха негативен клубен рекорд. Последното поражение дойде при гостуването на Айнтрахт. Домакините от Франкфурт стигнаха до победата с гол за 2:1 в 89-ата мин.

Тренировката в понеделник бе водена отново от Шнайдер, но според "Щутгартер цайтунг" във вторник ръководството на Щутгарт ще има спешна сбирка, на която ще бъде решено дали да продължи да гласува доверие на настоящия наставник. Според изданието най-близко до неговия пост е тандемът Балъков/Солдо.

"Не мога да коментирам никакви спекулации. В този момент това, от което се нуждае Щутгарт, е спокойствие, а не от напрежение, внасяно отвън", обяви пред "24 часа" по темата бившият капитан на националите.

По принцип при всяка криза в отбора, където той прекара 8 г., името на Балъков винаги е спрягано за нов треньор. Спортен директор на "швабите" в момента е Фреди Бобич, с когото Краси работи в "Черноморец".

Балъков вече има един престой като треньор в Бундеслигата. През 2012 г. той води Кайзерслаутерн.

Солдо също има подобен опит. През сезон 2009/2010 той бе начело на Кьолн. След слаб старт на следващата кампания хърватинът бе уволнен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят