Община Трявна обявява конкурс за лирично стихотворение

1879
Община Трявна обявява конкурс за лирично стихотворение
Снимка: Община Трявна

Община Трявна обявява национален конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Престижната надпревара се организира ежегодно и е част от традиционните Национални Славейкови празници, провеждащи се под патронажа на Президента на Р България г-н Румен Радев. Тази година празниците са заложени в културния събитиен календар на Община Трявна за периода от 2 до 5 юни като дати на провеждане.  

Авторитетната “Славейковата награда” се присъжда на български автор или на чуждестранен такъв за лирично стихотворение след провеждане на националния конкурс “Петко и Пенчо Славейкови”. Участието във формата е анонимно, като няма възрастови ограничения. Авторите могат да участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха и задължително текстовете трябва да бъдат неиздавана поезия.  

Община Трявна отбеляза 149 години от гибелта на Левски

Днес, на 18 февруари, 149 години по-късно, Трявна се преклони за сетен път пред делото и паметта на един от най-великите и ярки бойци з...

Приема се за неиздадено произведение това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори.  

Не се допускат до участие стихотворения, появили се в интернет сайтове и/или социални мрежи, както и такива, които са участвали, без да бъдат награждавани, в един или повече литературни конкурси. Текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език.  

Творбите за Националния конкурс “Петко и Пенчо Славейкови” се изпращат в електронен вид или на хартиен носител. Тези в електронен вид се изпращат на следния имейл адрес: slavkonkurs.tryavna@gmail.com в два файла – един файл само с текста (неподписан) и един файл – с текст, с името и фамилията на автора, адрес и телефон за връзка.  

Ако творбите биват изпращани на хартиен носител, то също трябва да бъдат в два екземпляра – един само с текста (неподписан) и един с текст, с името и фамилията на автора, адрес и телефон за връзка. Двата екземпляра се слагат в общ плик, който се изпраща на адрес: гр. Трявна 5350 , ул. “Ангел Кънчев” № 21, Община Трявна, конкурс “Славейкова награда”.

Община Трявна обяви конкурс за рисунка "Моята представа за Левски"

Община Трявна обявява от днес, 7 февруари, детски конкурс за рисунка на тема “Моята представа за Левски”. Инициативата, коя...

Краен срок за изпращане на творбите – 10 май 2022 г. (за тези на хартиен носител важи датата на пощенското клеймо).  

Всички творби се публикуват на официалния сайт на Община Трявна до 15 май 2022 г. Гласуването за Награда на публиката приключва на 29 май, а резултатите от журирането и електронното гласуване се обявяват на 30 май на официалния сайт на община Трявна. 

Носителят на “Славейкова награда” получава парична награда от 2500 лв. и почетен плакет, вторият в класирането – 1000 лв. и почетен диплом и третият – 500 лв. също с почетен диплом. След приключване на обявения срок и електронното гласуване на сайта на Община Трявна се връчва и Наградата на публиката, която е на стойност 500 лв., допълнена отново с почетен диплом.  

Допълнителна информация във връзка с провеждането на националния конкурс “Петко и Пенчо Славейкови” може да получите на тел. 0677/6 23 85, моб. тел. 0899943157 – г-н Кольо Дабков, старши експерт “КОСЗ” към Община Трявна или на имейл адрес – kolyo.dabkov@tryavna.bg.

В Трявна откриват нов Център за настаняване на възрастни хора

Нов Център за настаняване от семеен тип за възрастни и болни хора предстои да бъде открит в Трявна, който ще обгрижва потребители от ця...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com