Община Трявна спечели проект за обновяване на информационния център в града

2018
Община Трявна спечели проект за обновяване на информационния център в града
Снимка: Община Трявна

Община Трявна продължава да работи в посока подобряване на предоставянето на културни и обществени услуги на местното население и на хилядите туристи, които ежегодно посещават възрожденския град. Спечелен проект ще обнови Туристическия информационен център в града и ще изработи нов мобилен изложбен щанд, който ще бъде от полза при представянето на региона в бъдещи туристически изложения в страната и чужбина и ще допринесе за популяризирането на културно-историческото му наследство.

Одобреното проектно предложение “Туристически информационен център – Трявна минало и настояще” бе подадено от Община Трявна в средата на май миналата година и бе в процес на оценяване. Стойността на проекта е 61 499 лв. и се изпълнява по Мярка 7.5 “Инвестиции в публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” – МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”.

Продължава възстановяването на щетите след наводнението в Трявна

Трети ден продължава възстановяването на щетите, които нанесе голямото наводнение в Трявна в края на миналата седмица. От рано сутринта...

С осъществяването на спечеления проект ще се подобри визията на Туристическия информационен център, което неминуемо ще доведе и до повишаване на посещаемостта от страна на местни жители и гости на града, които ще получават информация за туристическа дестинация Трявна в т.ч. актуална и подробна информация за основните и допълнителни туристически услуги в града – настаняване, хранене, възможности за свободното време, транспорт, преходи в планината, градски турове с екскурзовод; информация за културни и спортни събития на територията на Община Трявна; предоставяне на информационни и рекламни материали; поддържане на актуална туристическа информация на сайта на Община Трявна; оказване на съдействие на туроператори при разработване на туристически продукти, включващи Община Трявна и организиране и участие в рекламни кампании и инициативи на местната власт.

Местният туристически център ще бъде технически обновен с нов посетителски стол; работно бюро; настолен компютър; лаптоп с включен програмен продукт; смарт телевизор; екран и инверторен климатик. Оборудването ще осигури максимален комфорт на служители и посетители с възможност за работа и лесен достъп до необходимата информация и рекламни материали, както ще даде възможност центърът да се използва и като конферентна зала.

В рамките на проекта ще бъде изработен също и нов мобилен изложбен щанд, чиято заложена светеща визия ще бъде в унисон с възрожденския дух на Трявна. Щандът ще бъде висок 2.4 м, с отделни модули на сглобяване, инфо бюра и табели, монитор и пр.

Трявна организира инициатива "Малките големи таланти"

Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни приканват всички малки и големи деца...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com