7 стайни растения, които допринасят за растежа на финансите

33501
7 стайни растения, които допринасят за растежа на финансите
Снимка: iStock

Стайните цветя могат да притежават магически свойства - нашите предци са смятали така. Но дори скептиците все още вярват в това.

1. Алое

Това цвете отдавна се смята за магическо растение. То не само лекува рани, лекува много заболявания и перфектно овлажнява кожата, но също така има добър ефект върху аурата. Алоето помага за привличане на любов и финансово благополучие. Самото растение е непретенциозно, спокойно издържа периоди на домашна "суша". Ще се вкорени на всеки перваз на прозореца. 

2. Маранта

Прекрасното цвете привлича креативни хора, които не са свикнали да възпират полето на фантазиите. В същото време Марантата дава на собственика си самочувствие, концентрация и финансов доход. За да предотвратите загубата на уникалния цвят на растението, подсигурете перваза на прозореца с дифузна светлина, осигурете добро поливане и пръскане. Торете през периода на интензивен растеж. 

Това са растенията със силна лечебна енергия, които задължително трябва да имате в дома си

3. Орхидея

Цвете със силна енергия помага за реализирането на най-амбициозните планове. Но има едно условие - собственикът трябва да е силен и трудолюбив човек, тогава е осигурено финансовото благополучие. Ако поставите саксия с орхидея в офиса си, дейността ще се засили. Растението обича редовно овлажняване на субстрата и не твърде често пръскане. 

4. фикус Бенджамина

Фикусът в много страни се смята за символ на късмет и богатство. Растението се дава, с пожелание за дълъг и щастлив живот. Добра поличба е, ако дървото пусне корени и започне да расте бързо. Фикус Бенджамин не обича пряка слънчева светлина и течение - може да опадат листата. Къпете цветето под топъл душ и почиствайте листата веднъж седмично.  

5. Фуксия

Незаменимо цвете за хора, които печелят от творчески дейности. Фуксията не обича честите движения. При неудобни условия падат листа и пъпки. Чувства се добре на слънчев перваз. Също така трябва да осигурите често поливане и овлажняване на листата. Забелязано е, че по време на цъфтежа се отваря финансов портал под формата на изненади, бонуси и допълнителни приходи. 

5 растения, които ще донесат късмет и положителна енергия в дома ви

6. Замиокулкас

Познато е като доларово дърво. Сочните и месести листа приличат на банкноти. Помага за постигане на финансови цели, така че поставете това цвете близо до вашия работен плот. Цветето е непретенциозно, не обича преполиване, чувства се добре на осветено място. Използвайте ръкавици по време на пресаждане, растението има отровен сок. 

7. Дебела Мара (красула)

Друго име е паричното дърво. Листата приличат на монети и помагат за постигане на желаната цел. Колкото по-добре расте Дебелата Мара, толкова по-добре вървят нещата със собственика. Цъфти доста рядко. Но ако това се случи, очаквайте финансов пробив. Чудодейните свойства се засилват, ако засадите цветето в червена саксия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com