5 растения, които ще донесат късмет и положителна енергия в дома ви

26104
5 растения, които ще донесат късмет и положителна енергия в дома ви
Снимка: iStock

Растенията носят разнообразни ползи и се славят от векове. Градинарската терапия облекчава стреса и повишава чувството за благополучие. Освен ползите за здравето и благосъстоянието, някои растения се смята, че носят късмет. Растенията за късмет са особено популярни по време на китайския пролетен фестивал или лунната нова година. Късметлийските растения са дар на просперитет и богатство, а различните растения предлагат различни възможности за късмет. 

1. Цитрусови дървета

Цитрусовите дървета са ароматни, красиви и осигуряват вкусни плодове, на които вашето семейство да се наслаждава. Всички сортове цитрусови дървета се считат за късметлииски - особено след като много цитрусови плодове са кръгли и златни, наподобяващи монети за богатство. Цитрусовите дървета са популярни подаръци за празнуването на китайския пролетен фестивал. Колкото повече плодове има вашето дърво, толкова по-щастливо е то. Тези дървета изискват специализирана грижа, така че първо проучете необходимостта от грижа, за да решите дали е подходящо за вас.

Задължителните растения за дома според фън шуй

2. Фикус от женшен

Фикусът от женшен е вид смокиново дърво от Югоизточна Азия и популярен вариант за бонсай. Дебели корени растат над почвата с тъмнозелени листа с овална форма отгоре, което придава на дървото уникален и лесен за разпознаване вид. Растенията женшен фикус са лесни за грижи. Те се смятат за късмет във фън шуй.

3. Парично дърво

Не е изненада, че се казва, че паричното дърво носи финансово богатство. Това растение за късмет е особено ефективно, когато се постави в „ъгъла на богатството“ на вашия дом, който обикновено е югоизточният ъгъл на дома във фън шуй. Богатите пространства като вашия офис също могат да донесат късмет. Това тропическо дърво е лесно за отглеждане на закрито и може да ви помогне да печелите повече пари у дома.

Енергията на стайните растения: Кое привлича късмет и кое носи проблеми

4. Адениум

Адениум е род цъфтящи растения от семейство Apocynaceae, описан за първи път като род през 1819 г. Това е вашето идеално домашно растение за положителна енергия. Адениумите са известни като „растения на богатството “ в китайската култура и са щастливо растение за китайския пролетен фестивал. Част от късмета им идва от набъбналите им корени, които символизират изобилието и плодородието. Адениумите произвеждат красиви цъфтежи и често биват наричани ​​пустинна роза. Особен късмет носят растенията с червени и розови цветя. Това е растение с топъл климат и доста здраво, въпреки че студените зимни месеци и сянката могат да ги направят слаби.

5. Златен потос

Златен потос е друго парично растение, за което се смята, че привлича богатство и намалява безпокойството. Фън шуй предполага, че златните лозя могат да растат на открито и да осигурят защита или да минимизират отрицателната енергия, когато се държат в банята. Растенията Потос са лесни за начинаещи градинари и могат да бъдат обучени да растат вертикално за красив домашен декор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com