Двойно по-големи картофи, ако ги засадите до тези 2 растения

1118
Двойно по-големи картофи, ако ги засадите до тези 2 растения
Снимка: iStock

Отглеждането на картофи може да се окаже предизвикателство за градинарите поради проблемите с вредители и болести. Колорадският бръмбар, теленият червей и струпясването са само някои от тези проблеми, които могат да намалят реколтата. Дори плевелите могат да създадат затрудненията. Обаче опитните градинари знаят един трик, който може да реши всички тези проблеми и да гарантира голяма и здрава реколта от картофи.

Тайният елемент, който прави чудеса - фацелия и синап

За да се насладите на огромни картофи, трябва да знаете за тези две вълшебни растения - фацелия и синап. Тези растения са от изключителна полза, когато става дума за отглеждането на картофи, защото предлагат редица ползи за почвата и растенията.

Лекар: Никога не яжте картофите по този начин, опасни са за здравето!

Фацелията е прекрасно средство за обогатяване на почвата със сидерати. Сидератите са растения, които се сеят с цел подобряване на почвата и намаляване на вредителите и болестите. Когато фацелията расте, тя привлича полезни насекоми, които се хранят с вредителите на картофите, включително колорадския бръмбар и теления червей. Така се намалява риска от нападение на вредители върху картофите ви.

Синапът също е мощно сидератно растение, което подобрява почвата. Той улеснява процеса на азотофиксация, като превръща азота от въздуха в почвата в форма, която растенията могат да използват. Това предоставя на картофите допълнително количество азот, което е необходимо за тяхното здравословно развитие. Синапът също така намалява риска от струпясване на картофите и предотвратява покълването на плевелите, което подобрява растежа на картофите.

След като приберете картофите, засадете това на тяхно място

За да извлечете максималната полза от фацелията и синапа, засаждайте ги наред с картофите си. Можете да създадете разнообразни комбинации от картофи, фацелия и синап в градината си. Поставете ред от картофи, следван от ред фацелия и отново ред картофи, за да създадете здравословна съпротива срещу вредители и болести. Синапът може да се отглежда като реколта след като се използва за подобряване на почвата, след което може да засадите картофите в същата област.

Фацелията и синапът са несъмнено тайният трик, който градинарите използват при отглеждането на картофи. Тези две растения подобряват почвата, намаляват риска от вредители и болести, а също така гарантират по-голяма и по-здрава реколта от картофи. Поемете контрол над вашата градина и изпробвайте този прост, но мощен трик, за да се насладите на изобилна реколта от вкусни картофи..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави пикиране на домати в кофички?

Това е най-доброто място за засаждане на рози в градината

Отлично решение: Репички в домашната градина

Реанимиране на гнила орхидея, след което тя отново ще цъфти красиво

Плодове и зеленчуци за засаждане през МАЙ в градината

Засаждане на цвекло в домашната градина: Ето на какво да обърнете внимание

Поливане на доматите - грешките, които ще ви оставят без реколта

Направете това и листата на картофите няма да пожълтяват

Защо и как опитните градинари използват мляко в градината

Грешките, заради които краставиците стават криви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com