Растения, до които не вирее нищо - махнете ги незабавно

2282
Растения, до които не вирее нищо - махнете ги незабавно
Снимка: iStock

Някои растения имат толкова ужасен "характер", че никое друго растение не може вирее в съседство с тях. Много цветя, макар и да украсяват участъка на вилата, могат да създадат много проблеми на градинарите. Ето някои от тях:

Хибискус

Този храст расте бързо, образува мощна корона и постепенно измества съседите в парцела. Ако отглеждате хибискус в апартамента, опитайте се да не го поставяте в спалнята и кухнята, тъй като може да освободи отрицателна енергия.

Доматите и чушките също са капризни

Опитните градинари знаят, че всички растения се разделят на три групи: донори, вампири и неутрални, и всяка градина трябва да се оформя с оглед на тези свойства. Така например не засаждайте нищо в близост до домати и декоративни чушки - те изсмукват енергията от съседните растения и изтощават почвата.

Трябва да се внимава при засаждането на туя и кипарис - тези храсти също имат тежка енергия и се чувстват много по-добре на открити пространства.

Но не се страхувайте от тези растителни вампири: много от тях имат положителен ефект върху хората, като ги освобождават от прекомерното напрежение и стрес. Ако застанете до малинови храсти, цариградско грозде или гроздови лози, веднага ще подобрите настроението си и дори ще се сдобиете със здравословен апетит.

Кои са най-отровните растения в България?

Фикус и бегония - за градината и офиса.

Обърнете внимание на такива растения като фикус и бегония - през лятото те могат да се отглеждат в градината, а през зимата трябва да се преместят в пренаселени помещения, като например офиси, но не и в къщата. Тяхната уникална способност да поглъщат отрицателната енергия може да нормализира атмосферата на работното ви място. Но в жилището те могат да предизвикат умора и апатия.

Ако решите да засадите кестен или клен в градината, внимавайте нищо да не расте в съседство. Тези дървета не понасят и други растения. С възрастта енергията на свободно стоящите дървета само ще се увеличава и можете да ги използвате за облекчаване на напрежението и нервността, като просто постоите няколко минути с гръб към ствола.

Има ли отровни растения в България?

Папратите и бръшлянът могат да бъдат задушаващи

Ако в градинския ви парцел растат борови или смърчови дървета, не се опитвайте да засаждате нищо до тях, тези иглолистни дървета няма да позволят на други растения да отнемат територията им. Не се препоръчва и засаждането на цветна леха в близост до брезова горичка – тя ще изсъхне.

Друго вампирско растение е красивият папрат. В градината се препоръчва да го засадите във висяща кашпа, за да не попаднат корените и издънките му в съседните растения и да ги унищожат.

Говорейки за това, вампирските цветя перфектно абсорбират електромагнитното излъчване от телевизорите и компютрите, така че се препоръчва да ги инсталирате във всекидневната. Така че, ако през есента преместите папрат от градината в къщата, тя ще бъде естествена защита за вас. Но в спалнята тя може да предизвика безсъние и умора.

В опасен съсед може да се превърне и вечнозеленият бръшлян, който всъщност е плевел и само за няколко месеца може да "задуши" близко засадените растения.

Като цяло опасният съсед на цветята се определя най-добре от опита, защото много зависи не само от плана за засаждане, но и от структурата на почвата, количеството тор и страната на светлината, в която се намират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Може ли да се варосват овошките през Страстната седмица?

Ябълковият оцет е много полезен за градината: 5 страхотни идеи как да го използвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com