След дъжд поливайте краставиците ТАКА, за да не са горчиви

3167
След дъжд поливайте краставиците ТАКА, за да не са горчиви
Снимка: iStock

Отглеждането на краставици може да бъде изключително лесно и успешно, но за да постигнем изобилна реколта, трябва да знаем как да поливаме правилно. Правилното поливане на краставиците е от съществено значение за тяхното здраве и вкус. Спазването на три прости правила за поливане може да направи голяма разлика и да предотврати появата на горчив вкус в растенията ни.

Мека, умерено топла вода без хлор

Вода с хлор може да предизвика некроза на кореновата система на краставиците, което намалява икономическата им стойност. Затова е важно да поливаме с мека, умерено топла вода без хлор. Ако имате възможност, използвайте филтрирана или отстояла вода. Проверявайте качеството на водата, за да се уверите, че не съдържа химикали или други замърсяващи вещества.

Очакват ви ГОРЧИВИ краставици, освен ако не направите ТОВА

Температурата на водата

Температурата на водата е също важна. Поливайте краставиците с вода, която е около 25 градуса. Ако температурата на водата е под 20 градуса, растенията могат да се стресират и да имат проблеми с движението на сока по стъблото. Това може да доведе до пожълтяване и опадане на завръзките, което може сериозно да засегне реколтата.

Режим на поливане

Изградете правилния режим на поливане, за да осигурите оптимален растеж на краставиците. В началото след засаждането и появата на разсада, поливайте ежедневно с не повече от 1,5 литра вода на корен. С появата на първите цветове, намалете честотата на поливане, но увеличете количеството. Например, за 12 корена използвайте 15 литра вода. През август намалете поливането до веднъж на 4 дни и ограничете обема до 10 литра на 1 квадратен метър.

Знаете ли защо горчат краставиците?

Как да избегнем горчивия вкус

Горчивият вкус на краставиците може да бъде свързан с грешен режим на поливане. Ако краставиците се стресират от липса на правилно количество и температура на водата, това може да се отрази на вкуса на растенията. Правилният режим на поливане, който включва мека, умерено топла вода без хлор и подходяща температура, може да предотврати появата на горчив вкус и да осигури наситен вкус на краставиците.

Ако искате да имате успешна и обилна реколта от краставиците си, не пренебрегвайте важността на поливането. Спазвайте три прости правила - използвайте мека, умерено топла вода без хлор, поддържайте подходяща температура на водата и изградете правилния режим на поливане. Така ще се наслаждавате на сочни и вкусни краставици без горчив вкус във вашата градина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торене на картофите с пепел - ето как се прави

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Ако туята е пожълтяла, направете това, за да я съживите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com