Следвайте тези инструкции и ще получите по две кофи ДОМАТИ от един корен

9085
Следвайте тези инструкции и ще получите по две кофи ДОМАТИ от един корен
Снимка: iStock

Има един специален метод, който ви позволява да съберете изобилие от домати, без да се налага да прибягвате до интензивни и трудоемки методи на отглеждане. За да постигнете това, трябва да изберете подходящи сортове домати за вашата област и да следвате няколко прости правила. 

Засаждане на две растения и тяхното свързване

Засаждете две растения домати, които са равни по височина, и ги свързвайте като съединявате стъблата им. Те ще се държат взаимно и ще подпомагат растежа си. При засаждането ги поставете в дупки, които при поливане не надвишават 3 см и които попиват водата на дълбочина от 30-35 см. Така кореновата система ще се развие на по-голяма дълбочина и няма да бъде подложена на пролетно охлаждане и летни горещини в горния слой на почвата. Рязките температурни промени са главната причина за болестите по доматите, затова е важно корените да бъдат добре защитени.

Правилното поливане на доматите - съвети за успешно отглеждане

Когато първите две издънки се появят, оставете ги да пораснат и след това ги закрепете към почвата, за да укрепят кореновата система. Свържете върховете им с главните две стъбла, така че всяко растение да има общо 6 стъбла. Не забравяйте да подновявате почвата, като сеете овес през пролетта след разтопяването на снега и го обработвате след 3 седмици. През есента, след събирането на реколтата, посейте отново овес и го обработете в почвата.

Подхранване на почвата и грижи за доматите

За да се грижите за почвата, поставете събирания през зимата бананови и портокалови кори, лукови и чеснови люспи, яйчени черупки и прясна риба във всяка дупка при засаждането. През есента подгответе топла градина в оранжерията си, като я поливате няколко пъти с вода. Когато снегът започне да се топи, поставете оранжерията в тази градина, където слънцето бързо ще го разтопи. Отделените в градината органични материали, като листа, кори и клони, ще започнат да гният и да излъчват топлина.

Най-добрите народни средства за реоене на домати

Когато времето позволи, поливайте градината с вряла вода и засейте семената в топлата почва. Покрийте браздите с найлон и затворете оранжерията. Ако завали сняг, не се тревожете, растенията няма да измръзнат. Разсадът, който засаждате, може да бъде покрит с бутилки, които се махат през топлите дни и се поставят отново през нощта. Когато опасността от измръзване мине, премахнете бутилките.

Не забравяйте да подхранвате почвата. Освен поливането с вода, е важно да я торите. Можете да ползвате разтвор от мая, отвара от коприва, хляб, пепел, вода, смесена с пъдпъдъча или пилешка тор. Когато разсадите се вкоренят, напръскайте ги с розов разтвор на калиев перманганат след 10 дни. След още 10 дни направете второ пръскане с разтвор от борна киселина, а след 10 дни - трето пръскане с йоден разтвор. Когато събирате семената, ги третирайте с трикопол, за да предотвратите гъбични заболявания и фитофтора.

4 основни съвета за отглеждане на големи и вкусни домати

С тази специална техника можете да съберете изобилие от домати от един корен. Следвайки съветите по-горе, вие ще се насладите на изобилие от вкусни и здравословни плодове във вашата градина. Изпробвайте този метод и се насладете на богатата си реколта от домати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Как да се преборим с кубинската мана по краставици?

Кога се дава калций на краставиците?

Какво е важно да направите в градината през месец май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com