Съвети за защита на растенията от краставици в градината

5423
Съвети за защита на растенията от краставици в градината
Снимка: iStock

Краставиците са много популярни в домашната градина и предпочитани за трапезата. Здравите краставични растения ще осигурят на градинаря обилна реколта от вкусни плодове. Трябва да се полагат необходимите грижи и да се осигурят подходящи условия.

Ако сте начинаещи градинари, трябва да имате предвид, че има много насекоми вредители, които могат да стигнат до краставиците преди вас или да предадат болести, което прави растенията неспособни да произвеждат. Други причини за увреждане са внезапните застудявания, които могат да убият растенията, така че защитата е от първостепенно значение.

Защита на краставиците от студ

Краставиците са нежни едногодишни растения, които виреят при топли температури между 18-23 градуса. Продължителното излагане на температури под 13 градуса може да причини загниване, образуване на костилки и напоени с вода участъци по плодовете.

При внезапно застудяване могат да се увредят листата, плодовете, стъблата или дори да бъде убито цялото растение. Признаци на увреждането от замръзване са спаружена, тъмнокафява до черна зеленина.

Кога краставиците са готови за бране?

Важно да имате план и да предприемете стъпки за защита на растенията от краставици и други едногодишни растения в топлия сезон от риска от внезапно замръзване, като по този начин избягвате увреждането на краставиците. Само така ще защитите добре растенията си.

Първо, отглеждайте краставици в защитени места в градината. Избягвайте открити или ниски места в градината, където ще се събира студен въздух. Отглеждайте плодовете покрай огради, камъни или храсти, за да им осигурите известна защита от студа.

Защо краставиците побеляват?

Следете прогнозата за времето и ако разберете, че ще има внезапно застудяване - покрийте краставиците със стари чаршафи, найлон, вестници или друг лек материал. Натиснете няколко здрави пръчки в земята около растенията, за да поддържате покритието и утежнете ъглите с камъни.

Може да оформите извита арка от тел, върху която да поставите покритието. Завържете краищата на покритието към пръчки, поставени в земята. Не забравяйте да отваряте капака на редовете ежедневно, за да позволите на конденза да се изпари. Затворете ги отново до средата на следобед, за да уловите топлината през нощта. Температурите вътре в покритието на редовете ще бъдат от 6 до 20 градуса по-топли от външните, а температурите на почвата с 4 до 8 градуса по-топло до 8 см дълбочина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Златни правила за красива градина: Кога и как да поливате тревата през пролетта

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com