ТЕЗИ растения могат да изкарат седмици без да се поливат

6206
ТЕЗИ растения могат да изкарат седмици без да се поливат
Снимка: iStock

Ако се радвате на красотата на растенията, но често забравяте да ги поливате и не се грижите редовно за тях, тъй като нямате и голям опит, то има някои видове цветя, които точно ще ви паснат. Те не са капризни относно отглеждането, а и могат да издържат цели седмици без вода. Кои са те и какво друго е характерно за тях, прочетете в следващите редове.

Алое

Алоето е известно и предпочитано растение за вкъщи и градината, тъй като има и лечебни свойства. То също така не изисква особени усилия за отглеждане, като е важно да го поставите на слънчево място и да го поливате веднъж на 1-2 седмици. В зависимост от дневната светлина, която получава, зависи и зеленият нюанс на листата му.

Ешеверия

Красиво и интересно сукулентно цвете, което образува фигурки, подобни на роза от месести листа. Тя се нуждае единствено от поставянето й на много слънчево и топло място, но не е капризна откъм вода – може да я поливате рядко. Ешеверията е един естествен аксесоар в дома ви.

Отглеждайте тези растения през 2022 година, те ще донесат пари и радост в дома ви

Сансевиера

Сансевиерата е по-голямо цвете с мечовидни големи листа, завършващи с жълти отенъци. Много подходящо допълнение към стилната визия на дома или работното ви място. Също не изисква често поливане, а само повече досег до светлина. Поставете я например до прозорец, пропускащ много слънчеви лъчи. Ако е на закрито в дома ви, може да издържи до няколко седмици без поливане.

Хавортия

Още едно привличащо погледите красиво растение, което също има нужда от доста светлина и рядко поливане – минимум през 10 дни дори и повече. Ако прекалите с водата, тя би издържала, за разлика от другия цветя.

Красула

Красулата е позната и като нефритено растение, което може да живее десетки години. Единствено трябва да му осигурите много светлина и да поливате от време на време. Смята се, че внася положителни емоции и добро настроение в дома или офиса.

Перфектните цветя за заети хора

Каланхое

Изключително красив и пъстър сукулент, който отново няма нужда от често поливане. Дори когато не цъфти, е много приятно и красиво цвете, поради листенцата си. Цветовете му са в ярки нюанси. Необходимо е обаче да го поставите на място с голям досег до слънчева светлина и да поливате, когато видите, че почвата започва да засъхва. 

Граптоверия

На външен вид може би ще ви се стори, че с ешеверията са еднакви растения. Това е още един сукулент, който не се нуждае от почти никаква вода, но има нужда от много слънчева светлина.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Какво да направите, ако картофите в градината са замръзнали?

Каква е причината за усукване на листата на доматите?

Как да торите саксийните цветя, за да се радвате на обилен цъфтеж през цялото лято?

4 тайни за богата реколта от картофи, които всеки градинар трябва да знае

Поръсете божурите с това, за да цъфтят дълго и пищно

Как да НЕ поливаме доматите в жегата

Торене на краставиците със сода - кога и как се прави

Дървото, което е като магнит за листни въшки - НЕ го засаждайте в градината си

Как и с какво да поливате розите, за да цъфтят цяло лято

Трябва ли да се подрязват розите след първия цъфтеж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com