Това са най-подходящите цветя за засяване в края на зимата

8758
Това са най-подходящите цветя за засяване в края на зимата
Снимка: iStock

Добре известно е, че зимата и ранната пролет са най-подходящото време за засяване на цветя и разсад за следващия сезон. Ако още сега планирате какво да засадите в градината или с какви цветя да украсите дома си през лятото, със сигурност ще имате чудесна реколта и приятна украса. А в следващите редове ще ви покажем кои са най-подходящите цветя за засаждане през зимата, за да можете да им се наслаждавате през лятото.

Ето правилният начин за наторяване на най-ранните зеленчуци в градината

Ароматни кандилка

6 стайни растения, които могат да причинят алергии

Стайните растения осигуряват естествена красота, помагат за пречистване на въздуха и подобряват психиката. Но има такива, които са спос...

Ароматната кандилка е задължителна, ако създавате приказна цветна градина. Засадете растенията си на закрито, като използвате картонени ролки от тоалетна хартия. Така ще можете лесно да ги пренесете в градината по-късно, когато стане по-топло. Ароматните кандила обичат слънцето. Въпреки това през горещото лято е най-добре да им осигурите сенчесто място в следобедните часове.

Това цвете предпочита богата, но добре дренирана почва. В идеалния случай почвата трябва да е с леко алкално рН (около 7,5). За подобряване на бедните почви може да се използва тор. Ароматната кандилка трябва да се полива веднъж седмично, за да се поддържа почвата влажна през вегетационния период. Проверете почвата, като потопите пръст на 1 cm в нея. Ако тя е влажна, не е необходимо да поливате, ако е суха, е време за поливане.

Лалета

Лалетата са едни от най-красивите пролетни цветя. Те често се засяват през зимата, за да украсяват градините и домовете през пролетта. Веднъж попаднали в земята, лалетата растат и цъфтят бързо. При по-студен климат цъфтежът започва около май. Това е многогодишно растение, подходящо за влажен, хладен или студен климат през зимата и топло, сухо лято. Всички сортове лалета предпочитат ярка слънчева светлина.

Лалетата предпочитат богата, добре дренирана почва с неутрално pH. Преди засаждането на луковиците е препоръчително да обогатите почвата с растителни хранителни вещества. След като засадите луковиците, ги полейте добре. След това спрете да поливате, освен по време на продължителни сухи периоди.

Най-лесният начин да подмладите розата? Използвайте сода!

Розите са известни като "кралиците на градината" и броят на хората, които са очаровани от красивите им цветове, няма край. Това гр...

Как лесно да си направим чудна градина на балкона, перфектна за лятото

Циклама

Цикламата е растение с дълги стъбла и малки, сладко ухаещи цветове. То е грудково многогодишно растение. Цветовете цъфтят в различни цветове, включително розово, лилаво, червено и бяло. Има и сърцевидни, средно зелени листа, често със сребристи нишки. Обикновено се отглежда като декоративно растение. Семената могат да се засаждат по всяко време на годината.

По време на активния си растеж цикламата предпочита ярка, непряка светлина. По време на периода на покой те трябва да се поставят на хладно, тъмно и добре проветриво място. Цикламите предпочитат богата, добре дренирана почва с леко алкално pH.

Когато растението развие листа, то е в активен растеж. По това време на годината поливайте, когато почвата стане суха, на около 1 cm под повърхността. Избягвайте да поливате листата и короната, тъй като това може да доведе до преждевременна смърт на растението. По време на периода на покой поливайте по-рядко, за да предотвратите пълното изсъхване на почвата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com