Засадете и отгледайте сами, много тикви цигулки с тези ефективни градинарски съвети

7048
Засадете и отгледайте сами, много тикви цигулки с тези ефективни градинарски съвети
Снимка: iStock

Тиквите са ценен зеленчук, който е незаменим в домашната градина. Сред тях тиквите цигулка са наречени така заради приликата им на външен вид с музикални инструменти. Получила е името си заради приликата си с музикален инструмент.

Тиквата цигулка, както и другите сортове, е много чувствителна към топлина. За покълването на семената е необходима температура от 15 °C. Оптималната температура за развитие е 28 °C.

Сортовете малини, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате в градината си

Отгледайте си БАМБУК на късмета сами у дома!

Бамбукът може да изглежда чудесно във всяка стая на къщата, както и в градината, но около 10 вида са достатъчно издръжливи на по-малко ...

Що се отнася до почвата, тя трябва да бъде добре обработена с основни и предварителни обработки. В идеалния случай тя трябва да е богата на хранителни вещества и да има рН 6-7. През есента почвата трябва да се прекопае добре на дълбочина 28-35 cm.

Торовете трябва да се внасят при засаждането, но могат да се използват и минерални торове. Калиевите торове са най-ефективни и правят плодовете по-сладки и вкусни. Този вид насаждения също са много взискателни към торенето.

Семената на този тип тикви се засяват директно на мястото, където ще се отглеждат: 3 x 2 метра, като се използва простият метод на поставяне на две или три семена в гнездото. След като покълнат и образуват първите или вторите си истински листа, те се прореждат. Това се прави, като листата се прореждат и се оставят най-добрите.

Разсадът също може да се отглежда, но за целта е необходима много голяма саксия с диаметър поне 8 cm.

Въпреки че е взискателно растение, плачещите тикви са трудни за отглеждане. Почвата трябва да е рохкава и добре наситена с кислород, което изисква редовно окопаване. Плевенето е важна част от грижите, тъй като то не само разрохква почвата, но и отстранява задушаващите плевели.

Градинарите споделят: Засяване и грижа за ДИНЯ в домашната градина

Динята е едногодишна плодна лоза, която изисква сравнително дълъг, горещ вегетационен период, за да произведе вкусна и богата реколта. ...

За по-големите тикви се препоръчва мацерация. Мацератът от коприва е идеален органичен тор, който се разрежда с вода в съотношение 1:5 и се нанася върху културата по време на обработката. Може да се използва и като органична материя, която се внася по време на подготовката на почвата.

Ето как се сади вкусния и полезен КАРФИОЛ

Те се нуждаят от много вода, особено през периода на цъфтеж. Тиквата изисква много вода, за да проникне дълбоко в почвата. Излишната вода обаче не трябва да се оставя без надзор и растението не трябва да се разболява.

Тиквата цигулка се нуждае от подрязване. Това се прави, за да се появят нови издънки, които ще дадат плодове. Събирайте узрелите плодове, които се различават по това, че зрелите плодове са много твърди и не могат да се надраскат с нокът. Съхранявайте на хладно и сухо място.

Засадените тикви се нападат от акари и също така са податливи на брашнеста мана - заболяване, което може да ги убие бързо. Те могат да бъдат засегнати и от яремно гниене, което засяга насажденията през пролетта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Може ли да се варосват овошките през Страстната седмица?

Ябълковият оцет е много полезен за градината: 5 страхотни идеи как да го използвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com