Сортовете малини, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате в градината си

9055
Сортовете малини, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате в градината си
Снимка: iStock

Малините са плод, който вирее добре в хълмисти и планински райони, по склоновете на хладни и влажни климатични райони, обърнати на север, североизток и северозапад. На надморска височина над 800 метра.

Изисква средно дълбоки до дълбоки, плодородни, пропускливи почви с достатъчно азот, фосфор и калий. Малините не растат на варовити почви или на места с високо ниво на подпочвените води. Най-добрите сортове малини за засаждане включват

Засаждане и отглеждане на ЧЕСЪН - лесно като детска игра!

Български рубин

Плодовете на този малинов сорт са средно големи, светли, с рубинен цвят, кисело-сладки и приятни на вкус. Той може да се бере в края на юни. Използва се за приготвяне на компоти, сокове, конфитюри и малиново вино. Малината дава много плодове.

Шопска алена

Плодовете на този сорт са едри, конусовидни и яркочервени. Тръпчиво-сладкият им вкус и умереният аромат ги правят много приятни за консумация; узряват през първата седмица на юли. Подходящ е и за преработка.

Отгледайте си БАМБУК на късмета сами у дома!

Бамбукът може да изглежда чудесно във всяка стая на къщата, както и в градината, но около 10 вида са достатъчно издръжливи на по-малко ...

Виламет

Плодовете на виламета са средно големи, конусовидни, тъмночервени, с добра киселинност и аромат; зреят през първите 10 дни на юли; зреят през първата седмица на юли; зреят през втората седмица на юли; зреят през първата седмица на юли; зреят през втората седмица на юли; зреят през първата седмица на юли; зреят през втората седмица на юли. Подходящи за компоти, конфитюри и вино.

Самодива

Самодивата имат средно големи, рубиненочервени плодове. Те не потъмняват по време на зреенето. Месото ѝ е с приятен сладко-кисел вкус. Много е подходящ за преработка и замразяване. Сортът започва да зрее 2-3 дни по-късно от сорта Bulgarian Ruby и дава 20-30% повече плодове.

Люлин

Ранните домати са лесни за отглеждане с ТЕЗИ хитри градинарски съвети

Доматите са един от най-популярните зеленчуци. Днес доматите се предлагат през цялата година. Но нищо не може да се сравни с първите уз...

Люлин е сорт малини, който дава плодове два пъти годишно. Плодовете зреят от края на август до началото на септември. Малините са средно големи, с конусовидна форма, силно червени, лесно се берат, с добър до много добър вкус и дискретен аромат. Малината е много подходяща за преработка, тъй като дава голям брой плодове и е особено ценена през периода на плододаване от лятото до есента.

Засаждане и отглеждане на вкусната и страшно полезна РУКОЛА

Херитидж

Плодовете са средно големи, конусовидни, тъмночервени. Плодовото месо е меко, с много добър кисело-сладък вкус и приятен аромат. Подходящи са за замразяване и за преработка в компоти, сокове, желета и сок.

Пролетно-лятната реколта е малка и узрява в края на юни/началото на юли. Лятно-есенната реколта започва на 15-20 август и продължава до 5-10 октомври през есента, ако времето е благоприятно. Този сорт ражда много плодове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Може ли да се варосват овошките през Страстната седмица?

Ябълковият оцет е много полезен за градината: 5 страхотни идеи как да го използвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com