България е на първо място по събития за Европейската седмица на физическата активност

8665
България е на първо място по събития за Европейската седмица на физическата активност

BG Бъди активен отчита първо място на България в Европа по брой различни събития и MOVE агенти по време на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week 2015 г.

България държи първенството с 595 регистрирани активни MOVE агенти и 705 събития, проведени по време на Европейската седмица на физическата активност и спорта. България е на първо място сред още 37 европейски държави и 5 южноамерикански (Бразилия, Перу, Уругвай, Аржентина, Колумбия).

Донка Байкова: 80% от българите не се движат достатъчно

80% от българите в активна физическа възраст – 18 до 60 години, не се движат достатъчно. А 75% нямат осъзнателна двигателна култу...

По време на MOVE Week 2015 се включиха 211 населени места и 340 училища, а в European School Sport Day, проведен тази година за първи път на европейско ниво на 25-ти септември, участваха над 250 учебни заведения. Статистиката за Европа и Южна Америка е 11 500 събития, 2 100 населени места, 43 държави от Европа и Южна Америка.

MOVE събития

Голям успех е участието на деца с увреждания в събитията в Сливен, Кърджали - в училищата, и в Симитли – в училища и детски градини.

В Пловдив MOVE Week имаше 3 водещи събития - NowWeDANCE, Фестивал на движението, Plovdiv City Run.

Физическата активност е полезна за мозъка на децата

Американски специалисти са установили в първото по рода си проучване, че физическата активност е полезна за мозъка на децата, пише в. "...

Град Сливен тази година направи изключително включване, като инициативите в града бяха от 14 до 27-ми септември. Инициативите включваха инструктори по Зумба, които посещаваха училища и детски градини в града. Раздвижените деца бяха хиляди, имаше и специални събития в детски домове, а също и за деца с увреждания. Координацията на събитията беше направена със съдействието на Младежки дом – Ямбол. В Сливен бе осъществен и флашмоб, като в него се включиха и младоженци.

Във Варна за втора поредна година в двора на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" се проведе Всеучилищно хоро, което имаше за цел да обедини училищната общност на град Варна и да покаже един алтернативен начин за движение, а именно чрез българските народни танци.

Бургас също се включи тази година с чудесна програма, изготвена от фондация "Астика" и сдружение "Делфи". Имаше силно участие от училищата с футбол, стрийтбол, лека атлетика, както и редица събития в морската градина на 25 и 26 септември –"Kango Jumps", Зумба, аеробика, карате и други в морска градина Бургас.

Дадоха още 2,5 млн. лв. за спорт в училищата и детските градини

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2 493 573 лева за 2015 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на п...

В Благоевград за втора година MOVE Week имаше събитие, организирано от Областната администрация. Събитието се проведе на 24 септември под надслов "Разходка сред природата’2015". Взеха участие над 200 души участници от България и Гърция. В мероприятието се включиха всички 30 служители на администрацията, областният управител г-н Бисер Михайлов, зам.-областният управител Асим Адемов, гл. секретар Дияна Атанасова, Лазар Андреев - инициаторът на мероприятието, гости от Гърция - префектура Серес, мениджърът на отдел „Мениджмънт, разработване и управление на проекти” Йорго Арапакис и Кириакус Асикоглу, три училища ІІ, ІІІ , 5-то и 8 -мо училище с над 120 ученика както и над 50 ръководители и служители от териториалните звена на изпълнителната власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини