Гинес одобри българския рекорд с 333 гайди

18969
Гинес одобри българския рекорд с 333 гайди

Вече съвсем официално  България е първата държава, поставила световен рекорд на Гинес с 333 гайди. Опитът за поставяне на световния рекорд се състоя на 16 май (сряда) в зала 1 на НДК, а организатор на грандиозното събитие бе международната неправителствена хуманитарна организация „Изкуството да живееш”.

Вдъхновение на тази идея бе второто посещение на основателя на „Изкуството да живееш” - Шри Шри Рави Шанкар, в България. Той е номиниран три пъти за Нобелова награда за мир, носител на безброй литературни награди, професор и доктор Хонорис кауза на над 10 университета по целия свят.

България в историята с 333 гайди за рекорд

Световен рекорд за Гинес с 333 гайди беше поставен тази вечер в зала 1 на НДК. Събитието беше реализирано с помощта на фондация "Изкуст...

Фондация „Изкуството да живееш” е най-голямата международна доброволческа организация, която развива дейността си в 155 държави. Тя е известна със своите културни и хуманитарни инициативи по цял свят. Подобно голямо събитие фондацията организира миналата година на Олимпийския стадион в Берлин по случай своята 30-та годишнина. Там близо 2000 българи се хванаха за ръце и танцуваха право хоро под музикалния съпровод на песните „Излел е Дельо хайдутин”, „Вода” и „Пустоно лудо  и младо” в изпълнение на Елица Тодорова.
 
В международен мащаб фондация „Изкуството да живееш” държи 10 световни рекорда на Гинес. Най-впечатляващият е рекорда за най-голям музикален хор в света, където 121 440 души пеят в унисон в продължение на 5 минути на събитие, организирано в Индия на 30 януари 2011 г. Друг рекорд, организиран от фондацията, е за най-голямата шведска маса в света с цели 5612 различни ястия на събитие провело се в Шри Шри Дхам, отново в Индия на 2 ноември 2010 г.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини