Консорциум ще гради център за деца на улицата в Кюстендил

4063
Консорциум ще гради център за деца на улицата в Кюстендил
Снимка: Община Кюстендил

Консорциум „ГДС Руен“ е определен да изгради Център за деца на улицата в Кюстендил с оферта за 639 320 лв. без ДДС. Обединението се състои от фирмите „Руен Холдинг“ АД и „Георгиев Дизайн“ ЕООД, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Бъдещият център е предвиден за 30 деца на възраст от 7 до 18 години, които живеят на улицата, принудени са да работят или са жертва на насилие, или са под някаква форма на експлоатация. Целта е да се изгради стабилна семейна среда и да се укрепят отношенията деца- родители.

За терен на центъра е избран жилищен район, близо до който се намират Пето ОУ „Христо Ботев“, спортното училище „Васил Левски“, Центърът за спешна медицинска помощ.

Разкриват социални услуги в Благоевград за деца и младежи в нужда

Благоевград ще бъде зарадван съвсем скоро от нови социални услуги. Те ще бъдат предназначени за деца и младежи в нужда. Основните звезд...

Сградата ще е напълно нова. Тя ще е на площ от 3877 квадратни метра. Съществуващата в терена постройка на 30 кв. метра ще бъде съборена.

Около бъдещия център са предвидени паркинг за автомобили и велосипеди,  озеленяване, детски съоръжения, пясъчник, игрище, места за почивка.

Общата стойност на проекта „Център за деца на улицата“ е 921 604 лв. От тях 783 364 лв. са осигурени от ОП „Региони в растеж“, а останалите са от националния бюджет.   

Предвидени са също средства за пълно обзавеждане и оборудване на центъра, като почти всички договори по доставките са подписани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com