X
 
 

Обновиха детска площадка с 50 лева, ентусиазъм и гражданска съвест

3433 0
Обновиха детска площадка с 50 лева, ентусиазъм и гражданска съвест
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят сами с проблем, който е пред очите им. Те освежиха детския кът до домовете им без да искат помощ. Площадката се намира в к-с „Славейков“ между блокове 39 и 40 и винаги е пълна с хора. Въпреки, че е стара, тя е годна за игра на децата, съоръженията не са опасни. Има пукнатини по асфалта, а боята по пейките е олющена, но ако бъде почистена и освежена, може да бъде използвана. Инициатор за нейното обновяване е Йоана, която е израснала в същия квартал, а сега отглежда там децата си. Младата жена винаги е искала да направи мястото приятно за всички хора, които живеят наоколо. В начинанието се включват още 4 жени с малки деца. Събират по пет лева от всяка, с парите купува боя, четки и започват работа. Първо почистват мястото, а след това боядисват пейките и пързалката.

Съдейства им Светослав Стойнов, чийто деца играят на същата площадка. Той се свързва с Мария Михалева, която е Директор на ДЦАУ „Освобождение“. Така се сдобиват с две бетонни кошчета за площадката.

Actualno.com разговаря с Тони Стойнова, която с голямо желание и ентусиазъм участва с инициативата: „Спонтанно решихме да направим нещо хубаво, стана набързо, събраха се пари, купиха се бои и една вечер започнахме. Боядисахме пейките и пързалката, но имаме още работа. Ще се слага оградка на пясъчника, ще се боядисват люлките. Решили сме много неща да направим за децата. Защото сме с тях по няколко пъти на ден на това място и искаме да е чисто, красиво и безопасно за всички. Колкото повече хора се въодушевят от подобни инициативи, по-добре“.

Тони допълва още, че това е начин да покажат на децата, че трябва да пазят всичко, което е около тях, защото само ако го пазят, ще го има.

Така няколко жени дадоха един добър пример, как може да се работи благотворително и в полза на обществото, а не само да се мърмори и недоволства.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители