Олимпийският огън бе посрещнат символично в Бургас

9343
Олимпийският огън бе посрещнат символично в Бургас

Олимпийският огън по случай Международния олимпийски ден бе посрещнат символично в Бургас, предаде Радио „Фокус” - Бургас.

Пренасянето на огъня тръгна като шествие от новопостроения параклис Св. „Георги Победоносец“ в Приморски парк и премина през централната улица „Богориди” за да пристигне пред сградата на община Бургас. Щафетната обиколка бе съпроводена от колоездачи от клуб „Бургас“ и специалното участие на представители от спортен клуб „Параспорт“. Докато течеше щафетата, пред сградата на общината на площад „Атанас Сиреков”, младите спортни надежди на Бургас показаха своите умения в няколко спорта - гимнастика, фехтовка, акробатични изпълнения и футбол, който ще се проведе на специално изградени мини игрища пред Общината.

Огънят на надеждата и единството пристигна

Един от най-големите символи на човешката борба, единство и надежда - олимпийският огън, вече е в Лондон Самолетът с пламъка на Игрите...

Началото на демонстрациите даде Георги Костадинов - олимпийски шампион по бокс от олимпиадата в Мюнхен през 1972 година. Той бе официален гост на днешната инициатива, посветена на 23 –ти юни - Международния олимпийски ден. Костадинов каза, че Бургас е ковачница на спортисти. „Дано на Олимпиадата, която предстои, Бургас да се гордее и да имаме медали”, посочи още той. В представянето на се включиха Спортно училище „Юрий Гагарин“ , Спортен клуб „Параспорт“ , ДФК“Звездичка“, клуб по колоездене „Бургас“, клуб по художествена гимнастика „Черноморец- Бургас“, клуб по фехтовка „Братя Етнополски“ и др. спортни клубове на територията на града.

Олимпийският огън бе предаден под рецитала на актьорът Пламен Каров на олимпийския химн, от представител на спортен клуб „Параспорт“ на Ромен Асенов, състезател по бокс от бургаския клуб „Подеба”, до който застана и Георги Костадинов. След това гълъби бяха пуснати над олимпийски огън. Веселина Деведжиева, директор на общинската дирекция „Спорт”, прочете приветствено слово от името на кмета на Бургас Димитър Николов. Младите спортни надежди позираха за обща снимка, след което празникът приключи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини