Откриват първата статуя на майчинството в София

8688
Откриват първата статуя на майчинството в София

Първата по рода си скулптура, символ на майчинството, ще бъде открита във фоайето на Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом” в София на 21 май от 11.00 часа, съобщиха от електронното списание Az-jenata.bg.

Откриването на тази статуя е събитие, част от дългогодишната кампания за превенция на спина бифида „300 бебета повече”. Средствата за създаването на статуята са събрани на благотворително събитие през 2012 година от привърженици на проекта.

Майчинството в България - сред най-ужасните в ЕС

Финландия е най-добрата страна за майчинство в световен мащаб, а Скандинавският полуостров – водещ регион и по този показател. ...

Автори на скулптурата са Любомир Зографов и Стефан Петров. Инициатор на кампанията „300 бебета повече” е електронното списание Аz-jenata.bg.

Кампанията започва преди 8 години, с цел широко информиране сред бъдещите родители относно превенцията на малформацията спина бифида чрез фолиева киселина. Кампанията носи името „300 бебета повече”, защото по статистически данни средно около 300 деца на година у нас се раждат с тази опасна малформация.

Целите на инициативата са информиране за превенцията на спина бифида с фолиева киселина, както и създаване на национална програма за превенция срещу малформацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини