Първият на Балканите интерактивен музей ще отвори врати в Габрово

45604
Първият на Балканите интерактивен музей ще отвори врати в Габрово

Първият на Балканите интерактивен музей ще отвори врати в Габрово в началото на следващата година. Инвестицията на общината е в рамките на проект за развитие на туристическия продукт, предаде БНР.

Най-атрактивните за региона музеи - Етнографският комплекс "Етър", Историческият резерват "Боженци" и Дечковата къща, са обновени по проект, финансиран по Оперативната програма "Регионално развитие" с близо 6 мил. лева.

Освен с подобрения облик, популярните сред туристите места, ще привличат и с нови атракции. Посетителите на музея на открито "Етъра" ще могат да видят демонстрации на още един възрожденски занаят във възстановената Балканджийска мандра.

Рефер на годината стана габровецът Георги Йорданов

Нашумелият габровски арбитър Георги Йорданов бе избран за футболен съдия на 2013-а година в анкетата на Асоциацията на Българските...

В село Боженци, разположено на 16 км от Габрово, са реставрирани няколко възрожденски сгради. В Дечковата къща, известна като "Къща на спомените", ще бъдат разположени ретро-дрогерия и ретро-фотоателие. Виртуалният музей, в бившата сграда на Историческия музей, ще разкрива развитието на габровската индустрия. Новата атракция включва над 20 инсталации от видео, виртуални изображения и декори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини