X
 
 

С примери от "Червената шапчица" специалисти борят агресията при децата

2886
photo of С примери от "Червената шапчица" специалисти борят агресията при децата
Снимка: Actualno.com
С примери от детски приказки специалисти успяха да провокират вниманието на ученици, за да им докажат, че агресивното поведение не води до постигане на високи резултати. С децата се срещнаха старши социалният работник в Център за обществена подкрепа – Първомай - Стоян Бойков и психологът Димитрия Костова.

Визитата в основно училище „Христо Ботев“ в село Градина бе на тема „Агресията в училище“ и се състоя по покана на ръководството на Районен съд–Първомай. Специалистите разговаряха с ученици от VII клас, като им представиха примери от своя житейски опит и им дадоха примери с приказките „Червената шапчица", „Мечката и лошата дума“, „Пепеляшка“, „Красавицата и звяра“ и други. Те анализираха проявяващите агресивно поведение герои в разказите и пред изведоха основната теза пред седмокласниците, че агресията не само е навсякъде около нас в съвременния свят, а съпътства човешкото съществуване още от най-древни времена.

Мъж загина при челен удар край Първомай

Черната статистика на жертвите от катастрофи в Пловдивска област нарасна днес с поредния фатален удар. 32 годишен мъж, водач на "Сеат",...

Подрастващите активно участваха в дискусията и с нетърпение отговаряха на зададените им въпроси. Те само достигнаха до отговорите, относно можем ли да общуваме без обиди, защо човекът проявява агресия, какво чувства агресивният човек и как да го познаем, по какъв начин можем да се справим с агресивното поведение. Инициативата се провежда в рамките на организираната от Министерството на образованието и науката съвместно с Висш съдебен съвет Образователна програма, именувана „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Беседата с ученици от ОУ „Христо Ботев“ в село Градина е петата в поредицата планирани срещи. През първия учебен срок подрастващите се запознаха със същността на правото и основни понятия, като "държава" и кои са нейните елементи, както и с определенията за "законови и подзаконови нормативни актове". Децата научиха кои са видовете власти и какви са техните функции, според Конституцията на България, както и с правата и отговорностите на гражданите. Запознаха се с правата на децата, според Закона за закрила на детето.

През втория учебен срок е предвидено учениците да учат мерките за защита на правата на малолетните и непълнолетните, които са станали жертва на домашно насилие. Ще им бъдат представени и видовете възпитателните мерки, налагани при извършване на противообществени прояви от малолетни и непълнолетни. Инициативата на образователното министерство ще завърши на 16.04.19 г., когато в Районен съд–Първомай ще се проведе Ден на отворените врати. Тогава са предвидени викторина за учениците и симулативен съдебен процес в Съдебната палата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Вместо да "борите" агресията по-добре спрете да я предизвиквате. Как се развива агресия ли? Не само чрез това което гледат, но чрез четене и запознаване с окултни неща-книги, филми, празници-празнуват хелоуин, хвалят се вещици, зомбита, четат и се възхищават на грерои като хари потър- това всичко носи проклятие и пълни децата с демони.А после ще борим демоните(агресия и други) с приказки виж още ›› и дискусии!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • марги 1 марги преди 2 месеца Профил на трол?
    Напразни усилия! Докато не се работи за ДУХОВНОТО развитие на децата, ще затъваме безнадеждно! Борбата е за човешките души и затова със зъби и нокти се възпрепятства, влизането на вероучението в училищата!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.