X
 
 

Шестима пловдивчани бяха обявени за най-добрите хора в града

2296 0
photo of Шестима пловдивчани бяха обявени за най-добрите хора в града
Снимка: Божилова
За осма година в Пловдив се проведе акция, която може и да не претендира за изчерпателност, но дава достатъчно добра картина за ценностите, които са скъпи на хората. Една от тях е добротата. Идеята се осъществява от община Пловдив, Националния алианс за хора с редки болести, Асоциация "Наследствен ангиоедем" и учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Номинациите за конкурса "Най-добрият човек" - над 120 тази година, се събират от минувачи по Главната или с писма, а днес бяха отличени шестимата, заслужили най-голяма благодарност за делата, които са накарали хората да ги изберат. Това бяха бизнесдамата Елена Кристиано, треньорът богослов Тодор Дапев, участничката в редица благотворителни базари Анна Томбакова, педиатърката с 50-годишен стаж д-р Мария Печилкова, Антоан Терзиев, подкрепящ децата от социалните заведения, и началната учителка Силвия Костадинова от ОУ "Душо Хаджидеков", заради която залата в община Пловдив се напълни с второкласници.

Церемонията е скромна, не блести с финансови отличия, но е заслужена благодарност и нагледен урок за децата, че добротата се награждава. Дори само за това си струва. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители