X
 
 

Стоичков дарява парите от продажбата на книгата си в Стара Загора за благотворителност

4488 1
photo of Стоичков дарява парите от продажбата на книгата си в Стара Загора за благотворителност
Снимка: БГНЕС
Приходите от продажбата на биографичната книга "Историята" на Христо Стоичков в Стара Загора ще отидат за лечението на 32-годишната Камелия Добрева. Старозагорката е с онкологично заболяване и трябва да събере 328 000 евро за присаждане на стволови клетки в Германия. Нуждата от средства е спешна, тъй като трансплантацията трябва да се извърши, докато младата жена е в ремисия, а сумата е непосилна за семейството й. Решението си Камата взел за десет секунди - в две от тях за необходимата помощ му говорил футболистът Виктор Драголов, а осем - кметът Живко Тодоров. През декември миналата година, когато прие символите на почетен гражданин на Стара Загора, футболистът дари паричната премия за лечението на едногодишната Мая в Турция.По време на представянето на книгата пред старозагорски журналисти Христо Стоичков беше приятно изненадан от срещата с първия си ротен командир Атанас Ангелов в старозагорското поделение 2610, където е бил войник новобранец. 

Запасният вече офицер му подари войнишка униформа от времената, когато футболистът е служил. Камата си спомни, че два пъти лежал в гарнизонния арест - за загубен шомпол на автомат и за закъснение от отпускЛегендарният футболист днес е в Града на липите и на площада пред общината от 18 часа ще представи книгата "Историята".

По време на събитието футболните фенове ще могат да видят отблизо "Златната топка" и да се снимат с единствения българин, успял да получи най-престижната индивидуална награда във футбола през 1994-та - "Златната топка".  Преди това той ще посети поделението, в което е служил, и ще се срещне с децата от детско-юношеската школа на" Берое". 

Тиражът на биографията на Камата вече е стигнал 50 хиляди след второто си издание, похвалиха се от издателството. Според автора й Владимир Памуков по почти две хиляди екземпляра са продадени по време на представянето й в Чикаго и в Лондон. Предстоят представяния и срещи с фенове до края на годината в Торонто, Канада, и в Барселона, Испания. От издателството казаха, че вече са в преговори за продажба на права в чужбина и, че изданието е преведено на испански, английски и полски.

Христо Стоичков сподели, че "славата се прави с много труд и много късмет, но не ми тежи, защото не съм я крал". Той заяви, че най-много го радва интересът на децата към биографията му. Защото от нея ще разберат, че "не всичко е татуировки, телефони, айпади и Фейсбук". От книгата книгата най-малките ще разберат откъде е тръгнал и как е стигнал до това да стане носител на "Златната топка". 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    УВАЖЕНИЕ ЗА ГРАЖДАНИНА ХРИСТО СТОИЧКОВ И ТОТАЛНО ПРЕЗРЕНИЕ ЗА Компрадорската чОРбаджийско/кулашка Държава КОЯТО И СЕГА В 20.14 Ч ПРЕЯЖДА И ПРЕПИВА. ПРЕЗРЕНИЕ МИНАВАЩО В НАЙ ДЪЛБОКА ОМРАЗА. БАТЕ ИЦО ГОЛЯМ СИ , ЗАШО СТАВАШ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА С. Загора ? ЗАШО ПРАВИШ ИМИДЖ НА НЯКАКВИ М*З*РНИЦИ ВРАГОВЕ НА НАРОДА пиар ? F...F 10111989 F...F AND**LL