Стоичков дарява парите от продажбата на книгата си в Стара Загора за благотворителност

9736
Стоичков дарява парите от продажбата на книгата си в Стара Загора за благотворителност
Снимка: БГНЕС

Приходите от продажбата на биографичната книга "Историята" на Христо Стоичков в Стара Загора ще отидат за лечението на 32-годишната Камелия Добрева. Старозагорката е с онкологично заболяване и трябва да събере 328 000 евро за присаждане на стволови клетки в Германия. Нуждата от средства е спешна, тъй като трансплантацията трябва да се извърши, докато младата жена е в ремисия, а сумата е непосилна за семейството й. Решението си Камата взел за десет секунди - в две от тях за необходимата помощ му говорил футболистът Виктор Драголов, а осем - кметът Живко Тодоров. През декември миналата година, когато прие символите на почетен гражданин на Стара Загора, футболистът дари паричната премия за лечението на едногодишната Мая в Турция.По време на представянето на книгата пред старозагорски журналисти Христо Стоичков беше приятно изненадан от срещата с първия си ротен командир Атанас Ангелов в старозагорското поделение 2610, където е бил войник новобранец. 

Запасният вече офицер му подари войнишка униформа от времената, когато футболистът е служил. Камата си спомни, че два пъти лежал в гарнизонния арест - за загубен шомпол на автомат и за закъснение от отпускЛегендарният футболист днес е в Града на липите и на площада пред общината от 18 часа ще представи книгата "Историята".

По време на събитието футболните фенове ще могат да видят отблизо "Златната топка" и да се снимат с единствения българин, успял да получи най-престижната индивидуална награда във футбола през 1994-та - "Златната топка".  Преди това той ще посети поделението, в което е служил, и ще се срещне с децата от детско-юношеската школа на" Берое". 

Тиражът на биографията на Камата вече е стигнал 50 хиляди след второто си издание, похвалиха се от издателството. Според автора й Владимир Памуков по почти две хиляди екземпляра са продадени по време на представянето й в Чикаго и в Лондон. Предстоят представяния и срещи с фенове до края на годината в Торонто, Канада, и в Барселона, Испания. От издателството казаха, че вече са в преговори за продажба на права в чужбина и, че изданието е преведено на испански, английски и полски.

Христо Стоичков сподели, че "славата се прави с много труд и много късмет, но не ми тежи, защото не съм я крал". Той заяви, че най-много го радва интересът на децата към биографията му. Защото от нея ще разберат, че "не всичко е татуировки, телефони, айпади и Фейсбук". От книгата книгата най-малките ще разберат откъде е тръгнал и как е стигнал до това да стане носител на "Златната топка". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини