Два нови проекта спечели община Димитровград за над 2 млн. лв.

4326
Два нови проекта спечели община Димитровград за над 2 млн. лв.
Снимка: Община Димитровград

Два нови проекта на обща стойност над 2 млн. лева спечели община Димитровград. Това обяви по-рано днес кметът на общината Иво Димов след заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Турция 2014-2010.

Съвместните проекти са между община Димитровград и община Узюнкьопрю, Турция. Единият проект е по приоритетна ос 1 "Околно среда" по мярката за предотвратяване и смекчаване на последиците от природните и предизвиканите от човека бедствия. 1 165 915лв. са средствата по Проект "Съвместни инициативи за резистентност на наводненията в трансграничния регион" по който община Димитровград ще направи анализи за изготвяне на карта на опасностите от наводнения в трансграничния регион, ще създаде и обучи група от доброволци, ще закупи нова високоспециализирана машина за почистване леглата на реки, канали, дерета, канавки и други пътни съоръжения. Вторият проект, който община Димитровград ще реализира е на стойност 966 101лв. и обхваща градската среда.

Представиха Бизнес каталог на община Димитровград за 2019 г.

На пресконференция днес кметът на община Димитровград Иво Димов и председателя на УС на "Тракия Тех" Георги Стоев представиха новият Би...

Проект "Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона - ATTRACTIVEness" е разработен по приоритетна ос "Устойчив туризъм". По него общината ще извърши преустройство и изграждане на пространства в централната градска част в зоната зад бл.1 на бул. "България". Предвижда се запазване, подобряване и увеличаване на зелената система в централната част на града, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение и социализирането им, икономия на енергия от подмяната на старите осветителни тела и въвеждането на енергоспестяващо улично осветление. Проектът предлага паважна алейна мрежа, изграждане на обособена открита детска площадка, площадка за стрийт фитнес, дървена беседка и пейки, видеонаблюдение, и нова декоративна растителност, която да дообогати съществуващата зеленина.

Ще бъде създадено и безплатно мобилно приложение с разработено софтуерно приложение за смартфони. Софтуерът ще включва информация за забележителностите в региона, туристическите атракции, маршрути, паметници и полезна туристическа информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Сигнал за бомба евакуира училище в Димитровград

Условна присъда за нападение над спешен медик в Хасково

Първа инстанция: Изборите за общински съветници в Хасково са недействителни

BILLA отвори нов магазин в Хасково

Обявиха грипна епидемия и в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...