Пореден инцидент с дете след селфи на локомотив

1645
Пореден инцидент с дете след селфи на локомотив
Снимка: БГНЕС

Ученичка от Димитровград се качи на жп вагон, за да си прави селфи и бе ударена от токов удар. 16-годишната девойка е възпитаничка на СОУ „Л. Каравелов” и е с над 50 % изгаряния. В момента тя е настанена в пловдивска болница, където и е направена спешна операция, съобщи Topnovini.bg

Директорът на училището обясни, че на него му е предадено, че пострадалата Марияна Тонкова е със 7 % изгаряния. По думите на Валентин Христов, той е научил за инцидента днес сутринта от кметството. Той разказа, че ученичката не създава проблеми в школото и че живее недалече от мястото на случката.

Бомбай забрани селфитата заради смъртни случаи

Бомбай забрани селфитата в 16 различни области на града, след като смъртните случаи заради манията започнаха да се увеличават драстично...

Инцидентът е станал на Гара Север. Пострадалото момиче е било с нейни приятелки. Точно те са извикали помощ след като момичето паднало от вагона.

Припомняме, че само преди няколко седмици в Пловдив от токов удар при опит за селфи пострада момче. В продължение на няколко дни то беше в реанимация. 

Тогава лекуващият го лекар д-р Красимир Янев призова за това във всяко едно училище трябва да има плакати с надпис „Не! на екстремните селфита”. 

По думите му, подобен инцидент е отнел живота на три деца в Подуене, чиито родители са създали фондация за борба срещу подобни прояви.

„Екстремните селфита не са само на гарата. Имаше падане в пропаст, падане по камъни. Трябва обществото да се пребори с този проблем. Екстремното селфи може да доведе до много страдания на цялото семейство и това е много важно. Във всяко едно училище трябва да има предупредителни афиши, като дори на тях може да има плачещи родители – това, което ще стресне тези млади хора.

Момчето, пострадало при селфи върху локомотив, е изведено от реанимация

14-годишното момче, което опита да се снима върху влак на гара "Филипово" в Пловдив, е изведен от реанимацията на Клиниката по изгаряни...

Тук не говоря за селфито като селфи в неговата същност, а за екстремните селфита, които залагат живот на карта”, коментира д-р Красимир Янев от Клиниката по токсикология към Университетската болница в Пловдив.

 

 

 

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Хасково