Вече 22 години Тополовград е фестивална сцена

6025
Вече 22 години Тополовград е фестивална сцена
Снимка: Тонка Славкова

От 15 до 21 май 2017 г. в Тополовград ще се проведе 22-рото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2017.

Фестивалът се организира от Министерството на културата, Съюзът на артистите в България, Съюзът на народните читалища, Община Тополовград и читалище „Св.Св. Кирил и Методий- 1894”. В седемте фестивални дни на тополовградска сцена ще се представят 18 театрални състава от Македония, Молдова, Сърбия, Турция, Гърция, Украйна и България.

Фестивалът ще се открие на 15 май в 18:30 ч. с Фестивално шествие на площад “Освобождение” и с Тържествена церемония за издигане националните знамена на държавите - участнички във фестивала. В 19:30 ч. ще започне тържественото му откриване в театралния салон с участието на творчески състави на читалището. От 20:00 часа домакините от Театъра на комедията „Велко Кънев” при местното читалище “Св. Св. Кирил и Методий -1894” ще представят новата си постановка - „Добрият доктор” по Нийл Саймън.

С 15 години се удължава концесията за добив на инертни материали от находище "Срем"

Правителството одобри промяна в договора за предоставяне на общинска концесия на „ЕВЕ“ ООД, гр. Тополовград, за добив строи...

Снимка: Статуетката "Златна камила" - голямата награда. Дело на тополовградския художник Христо Дюлгеров; Източник: Тонка Славкова

Жури с председател режисьорът Борислав Чакринов ще отличи най-добрите театрални състави и актьори. На носителя на голямата награда ще бъде връчена статуетката „Златна камила".

Тържественото закриване на Театралния фестивал и награждаването на отличените театрални състави ще бъде на 21 май от 18:30 часа. На закриването на Фестивала ще се играе спектакълът на Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен „Истината” от Флориан Зелер, с участието на Мария Сапунджиева, Иван Бърнев, Ивайло Гандев и Таня Йоргова.

Ученици търсят какво е общото между Пенчо Славейков и Мария Кюри

През изминалата 2016 година, на 27 април, се навършиха 150 години от рождението на Пенчо Славейков. Един от най-големите творци в новат...

Снимка: Тонка Славкова

И тази година Програмата включва Втора фестивална сцена, която ще се проведе в три съседни общини. В рамките на Втората сцена ще се представят 3 от най-добрите състави от фестивалния афиш, като представленията ще бъдат безплатни за публиката.

Театралният фестивал в Тополовград е създаден през 1996 година. В седемте си издания той бе национален, а в четири от тях се провеждаше като Балкански фестивал. От 2007 година е Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира. От 2012 година Фестивалът носи името на великия Велко Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com