10 съвета за отслабване без диета

58379
10 съвета за отслабване без диета

Омръзнало ви е от мъчителни диети с временен ефект? Искате по-балансиран и дълготраен метод, с който да се чувствате щастливи? Предлагаме ви селекция от 10 съвета на сайта Webmd, които могат да ви помогнат за това.

1. Яжте бавно

Четете етикетите! Нискомаслено не значи некалорично

Проучване установи, че много храни, продавани като нискомаслени, всъщност съдържат същите калории като пълномаслените си алтернативи. Н...

Пуснете таймер на 20 минути и преоткрийте себе си като човек, който яде бавно. Това е един от най-добрите начини за отслабване, без диета. Наслаждавайте се на всяка хапка и продължете яденето си, докато таймера не започне да звъни. Бавното ядене предлага голямо удоволствие в по-малките порции и задейства хормоните за ситост в тялото. Обратно, бързото ядене блокира тези сигнали и води до преяждане.

2. Повече сън, по-малко килограми

Един допълнителен час сън на вечер може да помогне на човек да свали до 6 килограма за година. Изследвания показват, че когато сънят замести свободното време, той обикновено замества безцелното похапване. Разбира се, резултатите варират за различните хора, но сънят може да помогне и по-друг начин. Има доказателства, че недоспиването засилва апетита през деня и ни прави необичайно гладни.

3. Яжте повече зеленчуци


Начинът на хранене зависи от фигурата

Американски специалист съветва какво да ядат и какво да избягват жените с различна физика и структура. Отдавна е установено, че универ...

Сложете в чинията си няколко зеленчука, вместо само един и ще ги хапвате без особено усилие. Има голямо разнообразие от трикове, които карат хората да ядат повече храна – а яденето на плодове и зеленчуци е чудесен начин за отслабване. Богатите на фибри и вода плодове и зеленчуци ви засищат с по-малко калории. Може да ги сготвите без добавена мазнина или на пара. Подправяйте яденето си с лимон и подправки, вместо с мазни, тежки сосове и дресинги.

4. Яжте супа

Добавете супата към менюто си и ще намалите поетите дневни калории. Най-добре е да избирате зеленчуковите супи, като минестроне. Супата е много подходяща като първо ястие, защото забавя яденето и засища апетита. Внимавайте с крем супите, които могат да бъдат с високо съдържание на мазнини и калории.

5. Изберете пълнозърнестите храни


Диета за отслабване: Шоколад, сериали и вино

Експертите решиха да съставят списък с нещата, които действително помагат да отслабнете, предаде БГНЕС. Списанията и уебсайтовете пост...

Пълнозърнести храни като кафяв ориз, ечемик, овес и елда също трябва да присъстват във вашия план за отслабване. Те ще ви заситят с по-малко калории, а могат да подобрят и нивото на холестерола ви. Вече много храни като пица и макаронени изделия, могат да бъдат пълнозърнести.

6. Извадете на показ отеснелите си дрехи

Окачете на видно място любимите си дънки или рокля, които са ви отеснели. Така всеки ден ще виждате своята бъдеща награда. Може да започнете с дрехи, които са ви малко тесни и да увеличавате предизвикателството.

7. Внимавайте с напитките

Заменете газираните напитки с вода или безкалорийни напитки и ще си спестите до 10 супени лъжици захар и повече на ден. Добавете към напитката си лимон, мента или замразени ягоди за вкус.

Кой тайно разваля диетата ви?

На диета сте от известно време и спазвате всички правила, но кантарът нещо не е съгласен с усилията ви? Вероятно сте се сдружили с враг...

Течната захар в газираните напитки заобикаля сигналите за ситост в тялото. Ако искате да свалите килограми, забравете за газираните, сладки напитки и ограничете алкохолните питиета.

8. Изберете зеления чай


Пиенето на зелен чай може да бъде добра стратегия за отслабване. Проучвания показват, че той може временно да засили изгарянето на калории в организма. Това става благодарение на фитохимикалите, наречени катехини. Най-малкото, зеленият чай е освежаваща напитка с малко калории.

9. Яжте у дома

Щастливата диета

Американският психиатър Дрю Рамзи и писателят Тайлър Греъм твърдят, че консумирането на правилните храни е основата на доброто ментално...

Хранете се колкото може повече с домашно приготвени ястия. Говенето може да бъде по-лесно, отколкото си мислите. Бъдете креативни, интернет е пълен с рецепти, пестящи време.

10. Намалете порциите

Главен навик на слабите хора е да се придържат към умерените порции пет дни (или повече) в седмицата. Това е чудесен начин да се чувствате леки и пълни с енергия.

Редактор: Камелия Киричева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com