3 причини маслото от шипкови семена да бъде отговорът на вашата молитва за кожа на супер модел

7764
3 причини маслото от шипкови семена да бъде отговорът на вашата молитва за кожа на супер модел
Снимка: Pixabay.com

Маслото от шипкови семена изглежда е навсякъде в последно време - вероятно благодарение на Миранда Кер. Виждали ли сте нейната почти съвършена кожа? Съставка пълна с витамини, антиоксиданти и произвеждащи светлина мастни киселини, това е основният комплекс за кожата и основната причина шипковото масло да е толкова ефективно. Ето какво имаме предвид.

И така, какво е масло от шипка?

Как да си подарите здравословно възстановяване този месец

Зимата вече е зад гърба ни, а месец май е идеален за пролетно почистване на дома, гардероба и … тялото. Ето нещата, които да н...

Първо, шипковото масло не произхожда от зряла шипка - идва от малките семейни подложки от два различни вида диви шипки. То е пълно с витамини А и С, антиоксиданти и есенциални мастни киселини, които помагат да се хидратира сухата, чувствителна кожа и да се възстанови естествената, лъчезарна светлина и да се добие тъмен загар (благодарение на прословутия ярък оранжев цвят).

Какви са предимствата да ползвате шипковото масло?

Това е едно от най-добрите масла за минимизиране на белезите, като същевременно осигурява и хидратация, която няма да запушва порите. Така че, ако страдате от акне и се борите с белези, това е чудесно допълнение към вашата рутина за грижа за кожата. Но дори и да нямате хронично състояние, тя все още може да предпазва от стресови фактори и преждевременно стареене, защото е пълна с GLA - мастна киселина, която стимулира заздравяването на кожата.

Как да го използвате?

Откриха връзка между имунната система и побеляването на косата

Американски учени откриха връзка между гените, отговарящи за цвета на косата, и гените, контролиращи имунната система на организма. Р...

За да намалите белезите: Можете да го използвате върху засегнатото място, като го приложите в зони с проблеми или на цялото си лице, за да изгладите кожата си. Маслото от шипкови семена е чудесно при успокояване, хидратиране и намаляване на хиперпигментацията благодарение на противовъзпалителните мастни киселини.

За да се преборите със сухата коса: Нанесете малко количество в краищата на косата, за да възстановите блясъка и хидратацията незабавно. Това е сухо масло, което означава, че се абсорбира бързо и няма да остави мазни остатъци.

Като бариера срещу замърсяване: Нанесете го сутрин, за да предпазите кожата от мърсотията през деня след това. Всички знаем колко е важно да защитим кожата си от ултравиолетовите лъчи, но също така трябва да я предпазим от замърсяване. Шипковото масло има висока концентрация на омега-6 мастни киселини и антиоксиданти, които спомагат за борбата със стреса от околната среда (като замърсяване и ултравиолетовите лъчи), като същевременно възстановяват еластичността на кожата за по-малко бръчки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com