6-те най-опасни продукта в супермаркета

11574
6-те най-опасни продукта в супермаркета
Снимка: iStock/Guliver

Китайският блогър WeChat разкрива кои са храните в супермаркета, които могат да навредят на вашето здраве. Според него те са 6 на брой и ежедневно ги слагаме в кошницата си в магазина, но е по-добре да се въздържаме от покупката им, за да не си навредим. Причината е, че те често се съхраняват в неподходящи условия. Ето кои са тези продукти:

1. Кайма от щанда за месо

Вижте къде в супермаркета се намират най-евтините стоки

Основната цел на супермаркетите е да ни накарат да оставим повече пари в тях. Служат си с различни трикове, за да ни манипулират и да н...

Щандовете с охладено месо са изключително популярни. За домакините е голямо удобство закупуването на прясна кайма от супермаркета. Но в случая е по-добре да се въздържате от подобна покупка, тъй като каймата е направена от остатъци от старо месо и освен това съдържа голямо количество мазнини.

2. Нарязани мариновани зеленчуци

Обикновено домакините предпочитат нарязани мариновани зеленчуци, които може директно да се сервират. Но по-добре е избягвате покупката им, тъй като в тях се добавя твърде много сол с цел удължаване на срока за годност.

Заложете на цели мариновани зеленчуци, вместо на нарязани - въпреки удобната опаковка, те не са защитени от бактерии при почистване и нарязване, а понякога продавачите продават изцяло развалени продукти, като преди това просто премахват изгнилите части от тях.

3. Замразена риба

Най-вредните солени храни, които съсипват здравето ни

Известно е, че прекомерният прием на сол не е полезен за нашето здраве. Това не означава, че трябва да се откажем напълно от нея, но вс...

Обикновено рибата, която не е продадена в срок, се замразява и след това се препродава отново. Оказва се, че не е толкова трудно да се разпознае развалената риба - тя се отличава с бели или зачервени очи и при натискане върху трупа остава вдлъбнатина.

4. Печено пиле

Печено пиле от топлата витрина на близкия супермаркет често се оказва спасение за работещата домакиня. Но е по-добре да се въздържате от покупката на подобен продукт. В случая най-често се използват пилета с изтичащ срок на годност, които не са били продадени. Лошата миризма се маскира с марината, така че е почти невъзможно да се идентифицират потенциално опасните меса.

5. Мариновани меса

Тук ситуацията е аналогична с тази с пилето на грил. Месото с изтичащ срок на годност, което не е било продадено, се маринова. Много домакини предпочитат да купят мариновани и овкусени пържоли, които трябва единствено да изпекат във фурната. Но в случая марината се използва с цел замаскиране на лошия вкус и мирис на месото.

10 мита за храните, в които е крайно време да спрем да вярваме

Кои храни са полезни и кои вредни? Този въпрос няма еднозначен отговор. Здравословното хранене е свързано с куп митове.  Например...

6. Миксове от подправки

За направата им се използват не само развалените зеленчуци и билки, но и допълнителни пълнители и антислепващи агенти. По-добре е да си купите свежи подправки. Или ако са изсушени, заложете на такива, които не са млени - например черен пипер на зърна, а не млян.  Още една причина да не купувате миксове от подправки е голямото количество сол в тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com