Безплатни консултации за ин витро лечение

3990
Безплатни консултации за ин витро лечение
Снимка: Медикъл Караджъ

Проф. д-р Юджел Караман, известен с успехите си в ин витро оплождането и прилагането на ендоскопска хирургия в лечението на безплодие, ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми в София на 14 януари 2020 година.

Проф. Караман е един от първите лекари в света, които прилагат ин витро оплождане, а хирургичният му опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център "Медикъл Караджъ" - официален представител за България на основаната от проф. Караман клиника Brüksel IVF and Women's Health Center в Турция. Този път с него пристига и друг член от екипът му – специалистът уролог д-р Абдула Йоздемир. Заедно те ще информират българските мъже с фертилитет и доказано безплодие за иновативния метод на лечение, който използват в клиниката, наречен РОСИ, и микротесе при мъже с липса на сперматозоиди. Двамата специалисти ще проведат безплатните консултации в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината. Консултациите са подходящи за български пациенти, борещи се за свое дете, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лечение в чужбина.

Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование през 1978 г. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за ин витро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на много нововъведения в тази област. През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Карамансе завръща в родината си, където основава своя клиника - Brüksel IVF and Women's Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения. Освен с успехите си в хирургичното лечение на безплодие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на световно равнище, защото именно лабораторията е мястото, където се осъществява чудото на асистираната репродукция.

В едно свое интервю, малко след завръщането си в родната си страна, проф. Караман шокира с твърдението, че около половината от извършваните ин витро процедури в Турция са ненужни. При много от двойките, които правят многократни безуспешни опити за ин витро оплождане, неуспехът се дължи на проблем в матката, тръбите или яйчниците на жената, който може да бъде отстранен хирургично и след това да се постигне бременност по естествен път, обяснява специалистът. Въз основа на опита си той твърди, че повечето жени с множество неуспешни опити, които се обръщат към него, не са преминали хистероскопия или тя е била извършена неправилно. Днес ръководеният от проф. Караман център е единственият в Турция, който прилага лазерна лапароскопска хирургия.

Кой е д-р Абдуллах Йоздемир?

Д-р Абдуллах Йоздемир е уролог, андролог и специалист по мъжкифертилитет и микрохирургия.

Д-р Йоздемир учи от 1989 до 2001 г. в центъра по урология и андрология към университет "Мармара", Истанбул. След това, през 2007 г. завършва медицински науки в "Уайл Корнел", Център за мъжко безплодие, Ню Йорк, САЩ. От 2002 до 2016 г. работи в ин витро клиника "Зейнеп Кямил", Истанбул като андролог. От 2017 г. досега работи в клиника BRUKSEL IVF&WOMEN’S HEALTH CENTER, Истанбул, Турция

В клиниката се прилагат и най-новите методи при ин витро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена надежда за много двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), дори и след TESE (техника за извличане на сперматозоиди от тестисите). В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства и отчетената успеваемост дава надежда на много хора, а Brüksel IVF and Women's Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода. На практика той дава възможност мъже, считани преди за напълно стерилни, да станат родители със свои собствени клетки.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. Юджел Караман на 14 януари в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят медицинските документи, с които разполагат до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com