Билки за по-добра работа на мозъка

30547
Билки за по-добра работа на мозъка
Снимка: RitaE / Pixabay

Билките са естествени лекарства. В природата съществуват стотици натурални билки, използвани за лечение на различни заболявания. Дори когато става въпрос за здравето на мозъка или подобряване на паметта, билките са много ефективни.

Като цяло растителните и натурални са по-добри и по-безопасни от конвенционалните лекарства. Сега е моментът да ви покажем  тази нова статия  за целия списъка с най-добрите билки за здравето на мозъка. Тук са включени всички натурални билки с подробна информация за способността на всяка от тях. Продължавайте да четете за все повече и повече забавления!

1. Брахми

Тази магическа билка се използва широко в аюрведичната медицина заради полезните й способности над мозъчната функция. Тя е една от основните съставки при лечението на много когнитивни аномалии като лоша концентрация, мозъчна мъгла, лоша памет, депресия.

2. Готу Кола

Друга от най-добрите билки за мозъка е готу кола. Тя е богата на хранителни вещества, от които витамини В1 и В6, които са полезни за правилното функциониране на мозъка. Тази билка има способността да стимулира кръвообращението.

3. Ашваганда

Ашвагандата помага за стимулиране на неврогенезата за повишаване на мозъчната енергия. Тя е в състояние да подобри паметта, да увеличи пространствената и визуална памет и да намали дегенерацията на нервните клетки.

4. Риган

Риганът е известен и като подправка и като една от невероятните билки за мозъка. Това се дължи полезните му свойства. Това растение е в състояние да неутрализира свободните радикали, тъй като има голям източник на антиоксиданти. Установено е, че консумацията на екстракт от листа на риган е полезна за подобряване на умствените емоции и регулиране на настроението, според изследвания.

5. Мащерка

Тази билка съдържа флавоноиди, които са полезни за увеличаване на антиоксидантния капацитет. Много проучвания показват, че тя съдържа и летливи масла, които помагат да се увеличи съдържанието на мастни киселини (омега-3), особено докозахексаенова киселина, в мозъка.

6. Розмарин

Розмаринът е известен и като една от популярните ароматни билки за мозъка заради свойствата си за подобряване на паметта. Заедно с антиоксиданти като карнозна киселина и розмаринова киселина, той съдържа и високи нива на ацетилхолин. Това го прави чудесна билка за подобряване здравето на мозъка. Ацетилхолинът действа като важен предавател на нервни сигнали.

7. Салвия

Ако откриете ефективните билки за мозъка, то градинският чай е чудесен отговор. В традиционната медицина билката се използва широко за подобряване на паметта. Салвията също помага за подобряване на концентрацията и повишава умствената бдителност и фокусиране.

8. Канела

Много проучвания показват, че канелата е една от чудодейните билки за мозъка, особено при Алцхаймер. Това се дължи на нейните съединения. Тези съединения включват епикатехин и цинамалдехид и са в състояние да инхибират неправилното функциониране на тау протеините. Тези протеини са полезни за стабилизиране на микротубулите. Ако те не изпълняват тази функция ефективно и станат дефектни, това води до деменция, като болестта на Алцхаймер.

9. Босилек

Тази магическа билка има много лечебни свойства. Етеричното масло, което се извлича от нея е богато на камфор, нерол, евгенол, терпени и флавоноиди. Всички те са полезни за мозъка. В допълнение, растението играе важна роля като адаптоген, който помага на тялото да контролира негативните ефекти от стреса, като намалява отделянето на хормони на стреса.

10. Гинко билоба

Тази билка е препоръчана от билкарите за подобряване на паметта и умствената острота. Тази билка съдържа активни фитохимикали, които са полезни за подобряване на паметта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com