Болките в кръста могат да показват опасно здравословно състояние

20644
Болките в кръста могат да показват опасно здравословно състояние
Снимка: Thinkstock/Guliver

Високото ниво на холестерол в кръвния поток увеличават риска от развитие на опасни сърдечно -съдови заболявания, инфаркти и инсулти. Проблемът е, че това състояние може да не се прояви дълго време, следователно човек не разбира веднага за излишък от показатели. Има обаче някои неочевидни признаци, които могат да показват опасно състояние.

Един от тези признаци е болката в кръста, според проучване, публикувано на уебсайта на Националната медицинска библиотека на САЩ. По време на изследването експертите провериха предположението, че анормалните кръвни липиди са механизмът, водещ до атеросклероза на лумбалните съдове.

Природни рецепти, които облекчават болката в кръста

Едно най-често срещаните заболявания при хората е дископатията. Тя се получава, когато натоварите опорно-двигателната система повече, п...

В проучването са участвали повече от 258 хиляди души на възраст от 40 до 64 години, които всяка година са преминавали медицински преглед. Техните здравни данни били анализирани, за да се изследва връзката на болките в кръста с показатели за "лош" LDL холестерол с "добър" HDL холестерол. Проучва се и това как се отнася LDL към HDL.

Благодарение на това учените стигнали до извода, че ниският "добър" холестерол и високото съотношение LDL / HDL са значително свързани с болките в кръста.

Преди това изследователите установили, че болката в други части на тялото може да подсказва за наличие на високо ниво на холестерола. За да докажат това, те провели систематично изследване и мета-анализ на данните. 17 проучвания, включващи повече от 2,6 хиляди души, отговарят на критериите за включване в прегледа.

Учените смятат, че болката в определени части на тялото е възможно да подсказва за високо ниво на холестерола. Според проучване, публикувано на уебсайта на Националната медицинска библиотека на САЩ , става дума за болки в сухожилията.

Болките в гърба или кръста може да са сигнал за нещо по-сериозно

Едни от най – често срещаните оплаквания, свързани с болежки, са именно болките в гърба или кръста. Вярно е, че обикновено те се ...

За да докажат това, експертите извършили систематичен преглед и мета-анализ на данните. 17 проучвания, включващи повече от 2,6 хиляди души, отговарят на критериите за включване в прегледа.

Оказа се, че хората с променена структура на сухожилията или болки в сухожилията имат значително по-висок общ холестерол с липопротеини с ниска плътност, както и по-нисък липопротеинов холестерол с висока плътност.

"Резултатите от този преглед показват, че има връзка между човешкия липиден профил (кръвни тестове, които са първоначалният скринингов инструмент за липидни нарушения като холестерол и триглицериди - профилът) и здравето на сухожилията", заключават експертите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com